kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Susurluk'ta herkesin avukatlığını Kırcı yaptı
ÖZEL Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Bahçelievler'de 7 TİP'linin öldürülmesi olayının faillerinden Haluk Kırcı'nın da aralarında bulunduğu 14 sanığın, Susurluk kazasından sonra ortaya atılan iddialarla ilgili yargılandıkları davanın 19. duruşması yapıldı.

İstanbul 6 No'lu DGM'de yapılan duruşmada Haluk Kırcı 115 sayfadan oluşan yazılı savunmasını okumak istedi. Ancak mahkeme başkanı Kırcı'ya, sadece "çete üyesi olduğu" gerekçesiyle yargılandığını hatırlatarak savunmayı özetlemesini istedi. Kırcı'nın "dünya görüşümü de anlatmak istiyorum" şeklindeki ısrarı üzerine de başkan "İlk savunman güzeldi. Fazla savunma yapmana gerek yok" dedi. Sonuçta Kırcı savunmasını özetleyerek yaptı. Kaza sırasında Susurluk'ta olmadığını söyleyen Kırcı, "Çatlı, MİT'le değil, polisle çalışıyordu" dedi. Kırcı, "Abdullah Çatlı'yı tanırdım. Ama Çatlı'nın kimlerle ilişkisi olduğunu bilmem imkansızdı" diye konuştu. Kamuoyunun Çatlı'yı yanlış tanıdığını savunan Kırcı, "O menfaat için adam öldürmezdi. Kokain de kullanmazdı. Öyle olsa onunla arkadaşlık etmezdim. Çatlı'yı bu işe karıştıranlar hesap vermiyor, koltuklarında oturuyor" dedi. Mahkeme Başkanı, bunun üzerine "Sen Çatlı'nın savunmasını yapıyorsun. Bırak onu, kendi savunmanı yap" uyarısında bulundu. Kırcı ise, " Çatlı'yı kamuoyu ve sizler iyi tanımıyorsunuz. Onu ben savunmayacağım da kim savunacak" dedi.

KIRCI'YA TAHLİYE
Bu arada Sami Hoştan, Kırcı'ya dönerek, "Sen aranmadan önce tanıştığımızı belirt" dedi. Kırcı bunun üzerine, "Tabii 1991'den önceki dönemden bahsediyorum" diye ekledi. Bu sırada Mahkeme Başkanı Sedat Karagül'ün, Hoştan'a hitaben, "Merak etmeyin, o hepinizin avukatlığını yapıyor" demesi, salonda gülüşmelere yol açtı. Kırcı savunmasını "Ülkücüyüm, ülkem için savaştım. Gene de savaşırım" sözleriyle bitirdi. Kırcı tek tutuklu sanık olarak 4'ü özel timci 8 sanıkla birlikte yargılandığı Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesi davasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Ancak başka davası nedeniyle cezaevinde kaldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır