kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnternet Mahir fena şımardı
İnternet Mahir'in (Çağrı) burnu gördüğü ilgi karşısında daha da büyüdü: "Türkiye beni kaybetti. Turizm Bakanı arama lütfunda bile bulunmadı. Halbuki beni Tanrı seçti."

İnternette açtığı siteyle adını dünyaya duyuran ve ABD'nin ünlü Forbes dergisi tarafından "Dünyanın en önemli ilk 100 kişisi" sıralamasında 100. olan Mahir Çağrı, Londra'da önemli iş bağlantıları yaptı.

İngiltere'nin önemli reklam ajanslarından biriyle Nisan ayında tüm Avrupa'da vizyona girecek bir reklam filminin bağlantısını yapan Mahir Çağrı, Forbes dergisinin sıralamasında yer almasını "son derece önemli bir gelişme" olarak nitelendirdi.

Mahir Çağrı, Forbes'in seçim kriterlerinden birinin en az 51 önemli basın-yayın organında yer almak olduğunu, oysa kendisinin bugüne dek aralarında dünya devlerinin de bulunduğu binlerce yayın organında defalarca yer aldığını hatırlattı. Forbes'ın kriterine bu anlamda "fazla geldiğini" belirten Çağrı, "Bir tek kazanç yönünden diğer adaylardan geride olabilirim," dedi ve bu kriteri de tutturması halinde, yerinin çok daha üst sıralarda olacağını savundu.

Kendisiyle iş yapmak isteyen sektörler arasında giyim sanayi, reklam ve yayıncılığın bulunduğunu söyleyen Çağrı, önümüzdeki Nisan ayında gösterime girecek reklam filminin çekimlerini kendisine para teklif eden ve önemine değer atfeden Türkiye'ye komşu bir ülkede yapılacağını söyledi. Mahir Çağrı, "Onlar ülkelerinin tanıtımı için benden yararlanmak istiyor. Ben de kabul ediyorum. Zira Türkiye beni kaybetti. Turizm Bakanı beni aramak lütfunda bile bulunmadı," dedi.

"ŞÖHRETİM TESADÜF DEĞİL"
Türk hükümetinin kendisinin ününü değerlendirmeyerek, "büyük bir hata" yaptığını öne süren Çağrı, kendisinin Türkiye'nin tanıtımında kullanılabileceğini söyledi. Çağrı, "Beni tanıtımda kullansalar, sitemi ziyaret edenlerin yüzde 10'u bile ülkemize gelse büyük kazanç sağlanırdı," diye konuştu. Mahir Çağrı, 1-2 yıl içinde Bill Gates gibi bir isim olabileceğini ve son derece önemli bir İnternet sitesine yatırım ortaklığı yapabileceğini söyledi.

İnternette site açtığı gün böyle bir şöhreti yakalamayı hiç beklemediğini belirten Çağrı, geldiği noktanın Allah'ın bir takdiri olduğunu söylüyor: "Tanrı 7 milyar insanın içinden bu noktaya getirmek için beni seçti, çünkü şöhretimi insanlık için kullanacağımı biliyordu." Bundan sonra savaş bölgesi çocuklarına hizmet etmek istediğini, onlar için okul, hastane ve sıcak aile yuvaları açmak istediğini söyleyen Çağrı, kendisini bekleyen büyük kazançları bu yolda harcayacağını belirtirken, "Tanrı beni seçti çünkü diğer şöhretlere de örnek olacağımı biliyordu," dedi.

Çağrı, "Mahir Bağış Vakfı" adı altında bir vakıf kuracağını, vakfın UNICEF gibi beş önemli uluslararası kuruluşun katılımıyla yönetileceğini ve başkanlığını da kendisinin yürüteceğini ifade etti. Mahir Çağrı, bir Alman plak şirketi adına hazırlanan enstrümantal 'single'ının da önümüzdeki Nisan ayında Avrupa, Amerika ve Kanada'da piyasaya çıkacağını belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır