kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Valiye sus payı
Malki cinayetinin tetikçisi Burhanettin Türkeş, Bursa eski Valisi Taşanlar'ın Erol Evcil'den 2 milyon dolar rüşvet istediğini açıkladı.

Nesim Malki cinayetinin tetikçisi olduğu iddiasıyla aranırken sahte pasaportla Edirne'den Bulgaristan'a geçmeye çalışırken yakalanan Burhanettin Türkeş, polisteki ifadesinde Bursa eski Valisi Orhan Taşanlar ve Bursa eski Emniyet Müdürü Kemal Bayrak hakkında şok suçlamalarda bulundu. Malki cinayetiyle ilgili olarak Bursa polisine 61 sayfa ifade veren Türkeş, Taşanlar'ın Erol Evcil'den 2 milyon dolar rüşvet istediğini, parayı alamayınca 3 yıldır rafta bekleyen Malki dosyasını açtığını iddia etti.

Evcil ise, ifadesinde dönemin Bursa Emniyet Müdürü Kemal Bayrak'ın kendisine Malki operasyon haberini sızdırarak yurt dışına kaçmasını sağladığını söyledi. Türkeş ve Evcil'in ifadelerinde Taşanlar ve Bayrak hakkında ciddi suçlamalar bulan İstanbul DGM Savcılığı, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak olayla ilgili adli tahkikat açılmasını istedi. Bursa Emniyet Müdürlüğü de ifade tutanakları ve kasetleri Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na sunarak Taşanlar ve Bayrak hakkında suç duyurusunda bulundu.

TÜRKEŞ NE DEDİ?
Türkeş: Erol (Evcil) Orhan Taşanlar dosyasının patlatılması için çok uğraştı. Niye peki dedim. Erol burada cezaevinde yatarken askeri cezaevinde güya Orhan Taşanlar ona demişki, '2 milyon dolar vereceksin' demiş, 'Vermezsen senin kafanı kopartırım' demiş Erol'a.

Soru: Erol askeri cezaevindeyken mi?

Türkeş: Askeri cezaevinde değil de bundan belki beş altı ay ... işte o dönemlerde böyle bir para alma teklifinin olduğunu bana Erol söyledi.

Soru: Kendisi mi görüşmüş yoksa dolaylı mı?

Türkeş: Yok dolaylı. Askeri cezaevinde yatarken, askeri cezaevindeyken Erol'a milletvekilleri, müdür muavinleri bile geliyordu.

BAYRAK SUÇLANDI
Evcil ise ifadesinde Bursa eski Emniyet Müdürü Kemal Bayrak'ın 1998 yılında başlatılan ilk Malki operasyonunu kendisine bildirdiğini söyledi. Bayrak'ın, yanında çalışan Bursa eski Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf İlhan'la görüşerek operasyonu kendisine haber verdiğini söyleyen Evcil, bu bilgi doğrultusunda yurt dışına kaçtığını ifade etti.

Olayla ilgili Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç açıklama yapmaktan kaçınırken, Türkeş'in ifadeleri doğrultusunda hazırlanan suç duyurusunda başka isimler de yer alıyor.

İbrahim ÖGE


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır