kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ankara düşüşü
Borsa kamu hisselerindeki gerileme ve Anayasa değişikliğinde yaşanan çıkmaz nedeniyle, dün yüzde 1.31 düşerek günü 16.563 puandan tamamladı. Kamu kağıtları dün bir günde 1.4 milyar dolar değer yitirdi

İMKB Petrol Ofisi ihalesi sonrasında dün kamu hisselerine gelen satışlarla yüzde 1.31 gerileyerek 16.563 puana indi. Geçen hafta yapılan ihalede hisse başı 70 bin liradan özelleştirilen ancak piyasada 130 bin liradan işlem gören şirket hisseleri dün iki seans taban oldu. İkinci seans tabanda bir miktar alım gelince şirket günü yüzde 17 gerileyerek kapattı.

Petrol Ofisi'nin piyasa değeri bir günde 798 milyon dolar geriledi. Şirket hisselerinin başına gelenler diğer kamu kağıtlarını da etkiledi. Bayramdan sonra halka arzı gündemde olan Tüpraş da kamu kağıtlarındaki olumsuz havadan etkilenerek, günü yüzde 4.5 düşüşle tamamladı. Bu gelişmelerle dün kimya sektör endeksi yüzde 5.6 değer yitirdi. Tüm kamu hisselerinin piyasa değeri bir günde 1.4 milyar dolar geriledi.

DURGUN PİYASA
Piyasa kamu kağıtlarında meydana gelen düşüşlerin yanında, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin belirsizliğin hala ortadan kalkmamasından da etkileniyor. Koalisyon ortaklarının cumhurbaşkanlığı seçimi için Anayasa'da yapılacak değişiklikte dün de anlaşamamaları ikinci seansın sonunda satışları artırdı. Bu arada enflasyonunu ilk iki ay sonunda hedefin yarısına ulaşması ve mart, nisan aylarının oldukça önem kazanması piyasadaki durgunluğu körüklüyor. Özellikle yabancı yatırımcıların bu konudaki gelişmeleri bekledikleri belirtiliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır