kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İhale Temmuz'da parası Aralık'ta
Genel Müdür Yurdal, "Telekom ihalesi Haziran-Temmuz gibi olur, ancak para Kasım-Aralık'ta Hazine'ye girer" dedi

TÜRK Telekom Genel Müdürü Fatih Yurdal, Türk Telekom'un yüzde 20 hissesinin stratejik ortak yatırımcıya blok satışına ilişkin ihalesinin Haziran-Temmuz aylarında yapılacağını belirterek, "Parasının da en geç Kasım-Aralık'ta hazinenin kasasına girişi gerçekleşecek" dedi.

Yurdal, düzenlediği basın toplantısında, Telekom'un özelleştirilmesinde herhangi bir belirsizliğin olmadığını vurgulayarak, "Çok büyük bir belirlilik var. Komisyon çalışıyor. Kanun ve kararlara uygun şekilde çalışmalar sürüyor" dedi.

DEĞER TESPİTİ
Haziran-Temmuz'da yüzde 20'lik blok satış ihalesi sonuçlandırılacak olan Türk Telekom için daha önce 10 milyar dolarlık minimum bedel biçildiğini anımsatan Yurdal, ancak yapılmakta olan duran varlıklarla ilgili değer tespitinin Haziran-Temmuz'a kadar sonuçlandırılacağını belirterek şunları kaydetti:

"10 milyar doların dışında kendi içimizde de değer tespiti yapıyoruz. Gayriresmi olarak bunu da açıklayacağız ancak resmi niteliği olmayacak. Bir GSM operatörlüğünün Türk Telekom'a verilmesiyle tabii ki (şirketin) değeri artmıştır. Ama zaten 10 milyar dolar şirketin değeri değil, minimum bedelidir. İhalede bu 20-30 milyar dolara çıkabilir. 10 milyarın altında olursa ihale iptal edilir."

17 ŞARTNAME GELDİ
Ulaştırma Bakanlığı tarafından ikisi özel sektöre, biri de Türk Telekom'a verilecek GSM 1800 lisans devirleri ihalesiyle ilgili olarak Cuma günü itibariyle 17 tane şartname alındığını bildiren Yurdal, "Rağbet var. Bu 17 ilgi demektir ama kaç tanesinin teklif vereceği belli değil. Teklif verme süresi 3 Nisan'da sona eriyor. Nisan sonu itibariyle GSM'nin yeni sahipleri belirlenmiş olacak" diye konuştu.

GSM devirlerinin danıştay onayından geçeceğini ve bu işlemi için 60 günlük süre bulunduğunu ifade eden Yurdal, üç lisansın da eşzamanlı olarak işlemeye başlayacağını hatırlattı.

Yurdal, "Yönetim Kurulu olarak altyapı için gelir paylaşımı ya da ortaklığa gidebiliriz ancak henüz kesin değil. Ama bu ortaklık operatörlük için söz konusu olmayacak"dedi.

BEDELİNİ ÖDEYECEĞİZ
GSM 1800 için açılacak birinci ihalede belirlenecek en yüksek bedeli hazineye ödeyeceklerini de kaydeden Yurdal, "Bu ödemenin nasıl yapılacağı henüz belli değil ancak ciromuzun bu yıl yüzde 15'i Hazine'ye aktarılıyor. Belki bununla ilgili olarak bir düzenleme yapılabilir" dedi.

'Euroasia'da payımız arttı'
TÜRK Telekom Genel Müdürü Fatih Yurdal, Monako'da kurulu Alcatel-Türk Telekom ortaklığı Euroasia sat şirketinin ana yapısında değişiklik olduğunu belirterek, "Türk Telekom'un ortaklık payı yüzde 51'den 75'e çıkarılırken Alcatel'inki yüzde 49'dan yüzde 25'e düştü" dedi.

Yurdal, ortaklığın sermayesinin de 20 milyon dolardan 70 milyon dolara çıkartıldığını bildirdi. Telekom'un haberleşme uydularını uzaya fırlatan Euroasia sat için Fransız hükümeti ve bankalarının desteğiyle 150 milyon dolarlık kredi sağlandığını da açıklayan Yurdal, İki uydunun Temmuz ve Ağustos aylarında uzaya gönderilmesinin planlandığını kaydetti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır