kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Etibank'tan KİPTAŞ'a 100 trilyonluk kredi
Etibank, KİPTAŞ'a, 2000 yılında üreteceği 2000 konut için 100 trilyon liralık kredi sağlayacak

Şimdiye kadar yaklaşık 17 bin konut üreten ve ürettiği konutları doğrudan satan KİPTAŞ, 2000 yılında üreteceği 2000 konut için Etibank ile 100 trilyon liralık kredi protokolü imzaladı. Başakşehir 4. Etap'ta üretilen konutları 84 aya kadar vade ile alabilen vatandaşlar, imzalanan bu protokolle, kredilerini Etibank'tan kullanmış olacaklar. KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'nde yapılan törende hazırlanan protokolü, Etibank adına Genel Müdür Zeki Ünal ve Genel Müdür Yardımcısı Murat Yüksel, KİPTAŞ adına da Yönetim Kurulu Başkanı Basri Mete ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım imzaladı. Törende konuşan Etibank Genel Müdürü Zeki Ünal, bu projenin Etibank olarak konut alanındaki ilk büyük proje olduğunu vurgulayarak, "biz önceleri bireysel konut kredisi düşünüyorduk.

ÜRETİM KİPTAŞ'TAN
Ancak böyle bir durum ortaya çıkınca topluca bir konut finansmanında Etibank'ın daha yararlı olacağına karar verdik. Hedefimiz ilk etapta KİPTAŞ tarafından Başakşehir 4. Etap'ta yaptırılan 2000 konutun pazarlanmasına finansman sağlamak" dedi. Etibank Genel Müdürü Zeki Ünal Etibank bir yanlış anlamayı önlemek istediğini söyleyerek, " Etibank olarak bizim konut üretme projemiz yok. Üretme işi KİPTAŞ tarafından yapılıyor. Biz pazarlamasına finansman sağlıyoruz" diye konuştu.

Törende konuşan KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Basri Mete ise KİPTAŞ'ın hem gecekondulaşmayı önlemek, hem de düzenli bir şehir yapısı oluşturmak amacıyla yola çıktığını ve çok başarılı olduğunu söyleyerek, "bundan sonra daha da başarrılı olacağına inanıyorum" dedi. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'da Etibank'tan sağlanacak bu krediyle vatandaşların 7 yıla kadar vadeyle konut alabilme imkanına kavuştuklarını söyledi. 2000 konut, KİPTAŞ tarafından İkitelli, Başakşehir'de 75 metrekare, 87 metrekare, 126 metrekare ve 149 metrekare olarak 4 ayrı kategoride üretimine başlanacak.

Nejdet ÇOKAN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır