kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İkiz kardeşi karnından çıktı
Çin'de 28 yaşındaki bir adamın karnından, ikiz kardeşinin cenini çıktı. Tıp dünyasını hayrete düşüren olay, adamın midesinden yaralanması sonucu ortaya çıktı. Ultrason sonucunda adamın karnında tam 6 kilo ağırlığında kistleşmiş bir cenin olduğu anlaşıldı. Ameliyatla alınan ceninin, saçları, dişleri ve derisinin oluşumunu tamamladığı, cinsel organının ise 3 yaşındaki bir çocuğunkine eşit olduğu açıklandı. Doktorlar, ceninin içinden çıkardıkları adamın ikiz erkek kardeşi olduğunu, öldükten sonra dalak atardamarından beslenmesini sürdürdüğü için büyüdüğünü açıkladı.

Asosyal erkeklerin beyni daha küçük
Amerika'nın Güney California Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, asosyal erkeklerin beyinleri farklı. Bilimadamları, vicdanın geliştiği ve suç duyusunun oluştuğu beynin ön lobunun, toplumdan uzak olan insanlarda normal insanlara göre 11 kat daha küçük olduğunu ortaya çıkardı. İlk kez ortaya çıkarılan beyinler arasındaki bu farklılık, toplumdan kopuk insanların asıl sorunlarının nedenine bir açıklık getirdi. Profesör Adrian Raine, "Beynin ön lobu, öğrenmede büyük öneme sahiptir. Bu lobun küçük olduğu insanlarda toplum korkusu vardır" diyor.

Kadınların yarısı intihar düşkünü
Kadınların yarısı, intihar etme eğilimi gösteriyor. Amerikan She magazin dergisinin bin kadın arasında yaptığı araştırmada, kadınların yüzde 41'inin çeşitli nedenlerle antidepresan ilaçlar aldığı ve intihar etme eğiliminde oldukları ortaya çıktı. Araştırma, kadınların eşleri ya da erkek arkadaşlarıyla ayda en az 3 kez tartıştıklarını, çoğunun işyerinde mutsuz olduğunu ve işinden ayrılmak istediğini gösterdi. Depresyona giren kadınlar ya kendini yemeğe veriyor ya da alışveriş yapıyor. Mutsuz kadınlar depresyon ilaçlarına başvuruyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır