kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Erzurum'un Çamlıyamaç köyünden e-mail var.

İnanır mısınız, bazen gelen e-mailleri okurken içinde şikayet olmasına rağmen, içimde bir sevinç oluşuyor. Sözü ters anladığımdan falan değil sırf yollanan yerin adresi hoşuma gittiğinden... İnternet denen nesne ülkemize geleli daha üç-beş gün olduğu halde, köylerde bile kullanılmaya başlandığını gördüğümde içimi bir sevinç kaplıyor. Ve "Biz adam olmayız" diyenlere verilecek en büyük cevabım da bu oluyor.

Düşünün siz, bundan 10 sene evvel Erzurum'un Uzundere İlçesi, Çamlıyamaç Köyünden beni arayacak vatandaş ne yapabilirdi... Mektup yazsa 1 ayda ancak gelir, telgraf çekmek istese, kaza merkezine gitmesi lazım. Telefon ise, akla bile gelmeyecek iletişim aracıydı o zaman... Çünkü o manyetolu telefonlar dahi ancak jandarma karakollarında vardı. Vatandaş için ulaşılması çok güç bir aletti... Ama şimdi öyle mi... Özellikle iletişimde fersah fersah ileriyiz ve görüldüğü gibi, köylü vatandaşın gerektiğinde bilgisayarının başına geçiyor ve bana e-mail atabiliyor. Dolayısıyla da şikayetlerini bizlere ulaştırabiliyor. İşte sevincim bundan dolayı...

Şimdi gelelim Çamlıyamaç köylülerinin isteklerine; Burada tarihi bir eser olan Öşvank Kilisesi varmış. Ama bu tarihi yer Kültür Bakanlığı'na defalarca müracaat edildiği halde kaç senedir onarılmıyormuş ve şu andaki durumu ha yıkıldı, ha yıkılacak şeklinde imiş... Yurdun bu ücra köşesine kiliseyi görmek için gelen turistlere de tabii ki mahcup oluyoruz diyorlar. Batı illerimizde olduğu gibi buraya da aynı özenin gösterilmesini diliyorlar. Bir de köy yolunun asfalt yapılması işi var ki, o da ayrı bir konu... İhale edilmiş, asfalt dökülmüş ama ne asfalt, evlere şenlik!... Döküldüğünün ilk ayı mıcırlar darmadağın olmuş, her geçen araba taşları bir kenara savurmuş ve eski haline dönmüş. Çünkü asfaltı döken müteahhit zifti az koymuş, yani çalmış...

Önce Erzurum Valisi'nden bu konuya el atmasını rica edeceğim. Eğer onun halledemeyeceği bir konu ise, bana söylesin ben daha yüksek mercilere ulaşmasını sağlarım.

İstanbul'da işgalaltındaki bir sokak...
Koskoca İstanbul'da sokak işgali olur mu demeyin, olmuş işte... Aldığım bir habere göre, Gayrettepe-Vefabayırı Sokak üzerindeki İş Bankalılar Sitesi'nin içinden geçen bir sokak, önüne ve arkasına zincirler gerilerek kapatılmış ve otopark haline getirilmiş. Ayrıca üzerine bir de yasak levhası dikilmiş. Ben bu sokağın işgalden kurtulması için "Belediyecileri uyarırız" dedim ama ne cevap aldım biliyor musunuz, "Neyi uyaracaksın Ahmet bey... Bu Bloktaki 2 no.lu daire Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'nun çalışma bürorusudur. Kimi kime şikayet edeceksiniz?..." Sevgili Yusuf Namoğlu, böyle birşey var mı, yok mu bilmiyorum ama bu konuyu bana bir açıklama yaparsan sevinirim.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır