kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fırçası göğüsleri
Fırçaya ihtiyacı olmayan tek ressam Angel Tolentino... Çünkü onun fırçası, göğüsleri. O, resimlerini yaparken rengarenk boyadığı göğüslerini kullanıyor

ABD'NİN Güney Carolina eyaletinde yaşayan Filipinli Ressam Angel Tolentino, diğer meslekdaşlarından biraz farklı. Ressamların fırçaları adeta konuşturan bilek hareketlerinin yerine Angel, bel hareketlerini kullanıyor. Göğüslerini yapacağı tablonun rengine ve desenine göre boyadıktan sonra, tablonun üstüne yatarak eserlerini baskı yöntemiyle yaratıyor.

ESİN KAYNAĞI KARDEŞİ
Angel, "kendimi ifade etme yolum" dediği bu yöntemi, 5 yıl önce küçük kız kardeşi Lyn'den esinlenerek yaratmış. Kardeşi, okul ödevleri için sünger parçalarını boyayıp baskı yöntemiyle resim yapıyormuş. 29 yaşındaki ressam, "Kardeşimi seyrettikten sonra, süngerler yerine göğüslerimi kullanırsam harika olabilir" diye düşündüğünü söylüyor.

Bu fikir aklına geldikten sonra ilk denemesi "Kirazlar" adlı yapıtı. Bir kokteylden sonra da martini kadehindeki zeytinleri tabloya geçiriyor, tabi yine göğüsleriyle. Tablolarını geceleri yaptığını belirten Angel, "Uygunsuz bir anda bir ziyaretçinin gelmesini istemem" diyor. Angel, çiçek, balık, trafik lambaları ve ayılar gibi eserlerini www.breastpals.com adresindeki web sayfasında sergiliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır