kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tantan'dan anti-işkence reçetesi
TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun bazı karakollarda işkence aletleri ele geçirmesi üzerine, Komisyon ile İçişleri Bakanlığı arasında işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Komisyonun ulaştığı suç delilleri anında değerlendirilip gerekli önlemler alınacak. İçişleri Bakanı Tantan, komisyon üyelerine, "İşkenceye sonuna kadar karşıyım ama elimizdeki insan malzemesi budur. Gelin birlikte bu meseleyi halledelim" çağrısında bulundu. Tantan, "Neler yapılabilir?" diye soran komisyon üyelerine de dört maddelik bir reçete sundu. "Eğer bunları elbirliğiyle Meclis'ten çıkarabilirsek işkenceyi, kötü muameleyi yakın zamanda tamamen ortadan kaldırırız" diyen Tantan'ın reçetesi şöyle:

İŞTE REÇETE!
1. MAAŞ ZAMMI: Polisin gelir düzeyi, yaptığı işe göre çok düşük. Ekmek derdindeki polisin performansı düşük olur.

2. EĞİTİM YASASI: Polisin eğitim düzeyini yükseltmek için hazırladığımız kanun tasarısı Meclis'te. Ancak bir türlü Genel Kurul'dan çıkarılamadı.

3. YENİ İNFAZ YASASI: İnfaz kanunu mutlaka değiştirilmeli. Adam hırsızlık yapıyor, polis yakalayıp yargıya teslim ediyor ama bir bakıyorsunuz adam ertesi günü serbest. Polisin direnci kırılıyor.

4. MODERN TEKNOLOJİ: Polisin teknolojik altyapısı yeterli değil. Hizbullah kasetleri bile polis imkanlarıyla deşifre edilemedi, Başbakanlık'tan yardım istendi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır