kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Askının sahibi aranıyor
İstanbul Emniyet Müdürü Özdemir, Küçükköy karakolunda bulunan askının hangi Emniyet Müdürü döneminden kaldığını araştırıyor

TBMM İşkence-yi Araştırma Komisyonu'nun İstanbul'daki karakollarda inceleme yaparken, Gaziosmanpaşa Küçükköy Karakolu'nda "Filistin askısı" bulması üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, sorumlu gördüğü 2 amiri görevden aldı.

Küçükköy Karakolu'na sabah erken saatlerde baskın gibi bir ziyaret yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, incelemelerde bulundu. Karakolda işkence aleti bulunmasına "sert tavır" gösteren Özdemir, haklarında idari kovuşturma başlattığı Karakol Amiri ile Araştırma Büro Amiri'ni "soruşturmanın selameti açısından" görevden uzaklaştırdı.

ÇAĞDIŞI ŞEYLER
Konuyla ilgili konuşan Hasan Özdemir, "Böyle bir şeyi bulundurduk-larından haberimiz yoktu. Bunlar çağdışı şeylerdir. Biz artık, 'sanıktan delile' değil 'delilden sanığa' ulaşmaya çalışıyoruz. İSO-2000 Kalite Belgesi almak için mücadele veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bünyesinde işkence yöntemleri kullanılamaz, kullananlar barındırılamaz" dedi.

SAHİP ARANIYOR
İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, karakolda bulunan sopanın "ne zamandan kalma" olduğunu belirlemeye çalıştıklarını da belirterek, "En ufak bir işkence suçu için 8 yıla kadar hapis cezasının istendiği bir dönemde böyle bir şeyi yapmak akıl karı değil" diye de konuştu.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı'ndan olayı derinlemesine soruşturmaları için müfettiş istendi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır