kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AKUT'çuya son görev
Ağrı Dağı'nda uçuruma düşerek ölen AKUT üyesi İskender Iğdır'ın cesedi askeri helikoptere bağlanarak Doğubeyazıt'a taşındı

NASUH Mahruki ve arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiği Ağrı Dağı tırmanışından dönerken ayağının kayması sonucu uçuruma düşen ve dağın 4650 metresinde ölü bulunan İskender Iğdır'ın cesedinin indirilmesi için askerler ve 40 kişilik kurtarma ekibi seferber oldu.

Iğdır'ın cesedini önceki gün bulan AKUT ekibi Ertuğrul Melikoğlu, Yılmaz Şengül ve Sarhan Poçan, geceyi 4 bin 200 metrede kurulan kampta geçirdi. Sabah cesedi almak için harekete geçileceği sırada Şengül buzulda kayarak ayağını sakatlayınca ekibe Şengül'ün yerine Kürşat Avcı katıldı. Tırmanışa geçen üç kişilik ekip Iğdır'ın cesedini sabitleyerek, özel torbaya koydular.

Bu arada Doğubeyazıt'tan kalkan ve içinde AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve 3 askerin bulunduğu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin verdiği Skorsky helikopterinden aşağı sarkıtılan özel ip tertibatıyla, saat 14.05'ten itibaren 4 kez cesedi kurtarma çalışması yapıldı. Dördüncü denemede, Skorsky'den aşağıya indirilen özel ip tertibatıyla, saat 14.40'ta helikoptere alınan ceset Doğubeyazıt'a götürüldü.

Buraya gelen Iğdır'ın amcası ve 2 yeğeninin cenazeyi İstanbul'a götürerek, Bakırköy'de bulunan aile mezarlığına defnedeceği bildirildi.

Kenan TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır