kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
5 milyon dolarlık Ülkerspor yerlerde
Barselona maçından sonra havaalanında eziyet çeken Ülkerspor, dinlenemeden İstanbul'da rövanş maçına çıktı. Basketçiler yerlerde sabahladı

Ülkerspor - Barselona Avrupa Ligi Play-Off 1'inci turu ilk maçına beni davet ettiklerinde, spor yazarı olmamama rağmen, davete icabet edip Barselona'ya gittim. Maçı bizim takım iyi oynamasına rağmen biraz şans biraz da beceriksizlikleri yüzünden 78-73 kaybettiler. Ülkerli basketçiler 11 serbest atışı basket yapsalardı, Barselona'da ilk maçı alıp turu garantileyeceklerdi.

Barselona'da oynadıkları maçtan sonra program gereği dün İstanbul'da ikinci maça çıkan basketçiler gece hiç uyumadan yollara düştüler.

5 milyon dolarlık Ülkerspor'da ABD'de NBA liginde oynayan, Avrupa ve Türkiye'nin ünlü basketbolcuları var: Amerikalı Jerome Allen, Mark Pope, Hırvat Dejan Koturoviç, Bosna-Hersekli Aziz Bekr, Ufuk Sarıca, Harun Erdenay, Levent Topsakal, Kerem Gönlüm, Haluk Yıldırım, Teoman Öztürk... Amerikalı Jerome Allen Amerika NBA liginde defalarca oynamış ve Ülker'e 1 milyon dolara transfer olmuş.

JEROME YERLERDE
Yılda 1 milyon dolar kazanan ünlü Jerome, maçtan sonra hiç yatmadan geldikleri Barselona havaalanında, biraz da kibarlıktan olacak, yolcu koltukları yerine beton zemin üzerine malzeme çantasını yastık yaparak boylu boyunca yatıp uyudu. Uçak saatine kadar taş zemin üzerinde Amerika'daki zenci Homeless'ler (Evsizler) misali sokakta yatan, uçak saatine kadar mışıl mışıl uyuyan, sanki dolar milyoneri ünlü basketçi değildi. Görenler parasız pulsuz bir fakir zenci zannettikleri Jerome'un aslında zengin ve ünlü bir basketçi olduğunu bilseler, herhalde çok şaşırırlardı.

Takımdaki diğer arkadaşları daha şanslıylı Jerome'un. Onlar havaalanı koltuklarından boş bulduklarına boylu boyunca yayıldılar; başta Aziz Berk, Levent Topsakal, Mark Pope, Ufuk Sarıca, Kerem Görün... Hepsi okumuş ve dolar milyoneri zengin sporculardı ama kimisi yerlerde kimisi plastik koltuk üstlerinde uyudu. Barselona'dan gelinen Zürih havaalanında uçak aktarması olduğu için kalkış saatine kadar Ülkerli basketçiler buldukları yere kıvrılıp uyudu. Yorgun ve uykusuz sporcular uçağa girer girmez yine gözleri kapandı ve kafalar yana kaydı.

UÇAĞA SIĞMADI
Basketbolcuların boylarının çoğu 1.90 metrenin üstünde olduğu için uçakla seyahat ederken zorluk çekiyorlar. Ülkerli 2.10 metre boyundaki Koturoviç, Kerem Gönlüm, Aziz Berk gibi basketçiler uçağa binerken başlarını eğerek girebiliyorlar. Koltuklara sığmaları da büyük sorun oluyor... O yüzden acil kurtarma kapılarının yanında bulunan, ayaklarını sığdırabilecekleri boşluklar olan koltuklarda sehayat ediyorlar.

Olay TAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır