kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Almanya sokaklarında bir 'TARAFTAR' lider
ANAP lideri Mesut Yılmaz, fanatik oğlu Hasan'la Dortmund'a gitti. Mesut Yılmaz, oyunculara otelde, taraftara da sokakta destek verdi

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, kendisi gibi fanatik Galatasaray taraftarı olan küçük oğlu Hasan ile birlikte Galatasaray-Borussia Dortmund maçını izlemek için Almanya'ya gitti.

Almanya'ya on kişilik özel uçakla giden Yılmaz, beraberinde Galatasaray taraftarı bazı Bakan ve milletvekillerini de götürdü. DSP'li Meclis Başkanvekili Ali Ilıksoy, ANAP'lı Maliye Bakanı Sümer Oral, FP'den bir süre önce ANAP'a geçen Diyarbakır Milletvekili Haşim Haşimi ve yine ANAP milletvekilleri olan Şadan Tuzcu, Nurettin Dilek, Evren Bulut, Yılmaz'ın Almanya seferine katılan isimler oldu. Öğle saatlerinde Dortmund'a ulaşan Yılmaz'ı Almanya'daki Anavatan Derneği Başkanı Aydın Yardımcı ve dernek yöneticileri karşıladılar.

Maç öncesi oğlu Hasan'la birlikte küçük bir şehir turu atan Yılmaz'ın etrafını saran gurbetçiler sevgi gösterisinde bulundular. Maçın skorunu tahmin etmesini isteyen taraftarlara Yılmaz, "Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda finale çıkmasını arzu ediyorum. Oğlumla birlikte Galatasaray'ı yalnız bırakmayacağız. Skoru tahmin etmem zor ama Galatasaray'ın kazanacağını söyleyebilirim" dedi. Yılmaz ayrıca Galatasaray'ın kaldığı otele de giderek teknik direktör Fatih Terim ve futbolculara başarı diledi.

Karşılaşma sırasında Maliye Bakanı Sümer Oral'ı hemen yanına alan ANAP lideri Mesut Yılmaz, maç boyunca hop oturup hop kalktı. Yılmaz'ın yanında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü de yer aldı.

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de tribündeki siyasilerdendi. Berlin Büyükelçisi Tugay Uluçevik ise karşılaşma boyunca yerinde duramadı.

Teknik direktör Fatih Terim'in yakın dostu Elazığ milletvekili Mehmet Ağar, Avrupa'nın bu önemli takımının karşısındaki sınavında arkadaşını yalnız bırakmadı. Ağar da, hem Fatih Terim'e hem de Galatasaray'a tribünlerden destek verdi.

CENGİZ UYSAL - SÜLEYMAN GÜLTEKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır