kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dortmund Dortmund olalı böyle zulüm görmedİ
Galatasaray karşılaşması olmasaydı, Dortmundlular dün geleneksel karnavallarının tadını çıkarıyor olacaklardı. Ama Galatasaray hem sahada, hem tribünde hem de sokaklarda Dortmund'u ezdi geçti

Türk taraftarlar Dortmund'u karnaval yerine çevirdi. Zaten geleneksel karnaval günü olan Almanlarla birlikte bütün gün sokaklarda tezahürat yapan Türkler Dortmund sokaklarını sarı-kırmızı renklere boyadı. Gün boyunca karnaval çılgınlığı yaşayan kentte, Dortmund taraftarlarının en fanatik olduğu yerlerde bile Galatasaray taraftarları ve Türkler vardı.

Dortmundlular da Westfallen Stadı'nı görünce şok oldular. Teknik direktör Krauss, "Galatasaray'ın İstanbul'daki lig maçlarına bile bu kadar seyirci gelmiyor. Seyirci sayısını dengelemek için birtakım önlemler aldık. Ama yine de Türkler tribünde ezici üstünlük sağladı. Anlaşılan iki maçı da deplasmanda oynayacağız" şikayetinde bulundu.

55 bin kişilik Westfallen Stadı dün gece Ali Sami Yen Stadı'na benzedi. Dortmund Kulübü, Galatasaray'a sadece 5 bin bilet ayırmasına karşın, Alman taraftarların biletlerini de satın alan Türkler stadın dörtte üçünü doldurdu. İstanbul'da Ali Sami Yen Stadı'nın kapalı tribün müdavimleri de tam kadro Almanya'daydı. Galatasaray Kulübü'nün bütün yöneticileri de, Almanya'ya giderek destek verdi.

Galatasaray'ın daha önce Berlin'de oynadığı Hertha maçını da farklı kazanması, tribünlerin dolmasını sağladı. Galatasaray, Dortmund'un kendisine tahsis ettiği biletleri tanesi 37 marktan aldı ve 150 marktan sattı. Bu satış sayesinde Galatasaray Kulübü'nün kasasına tam 565 bin mark (yaklaşık 158 milyar 200 milyon lira) gelir girdi. Biletlerin karaborsada 500 marka (yaklaşık 140 milyon lira) kadar alıcı bulduğu öğrenildi. Türklerin biletlere bu kadar para ödediğini öğrenen Almanlar da stadın kapısında biletlerini satıp maçı civardaki birahanelerde izlediler.

Dortmund-Galatasaray maçı Westfallen Stadı çevresindeki dükkan sahiplerini de ihya etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren civar kentlerden Dortmund'a akın eden Türkler, dükkanları adeta istila ettiler. Turizm şirketlerinin özel uçuş seferleri düzenlemesi sayesinde sadece İstanbul'dan 3 bin kişi Dortmund'a geldi. Bazı gurbetçiler, stadın etrafında döner ve cızbız köfte tezgahları kurarak adeta para bastılar.

Galatasaray Kulübü, maç öncesinde yapılan güvenlik toplantısında PKK'ya karşı özel önlem alınmasını istedi. Galatasaray'a bu konuda garanti verilirken, normalde karşılaşmalar sırasında stat çevresinde 80 kadar polisle güvenlik önlemi alan Almanlar, bu kez 600 polisi Westfallen Stadı'na yerleştirdiler.

GÖKMEN ÖZDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır