kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Akaryakıtta vergi yarın belli oluyor
Petrol ürünleri fiyatlandırmasında alınan Akaryakıt Tüketim Vergisi'nde (ATV) Şubat başında oransal hesaplamadan sabit hesaplamaya geçilmesi sonrası, ilk vergi artışı bu ay gerçekleşiyor. Fiyatlandırmada alınan ATV tutarları, önce bugün açıklanacak enflasyon oranında 4 Mart'ta artacak. Ayrıca 16 Mart'ta ATV'de yüzde 2.6'lık ilave artış yapılacak.

IMF'de başkanlık yarışı kızıştı
AB'nin Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Başkanlığı'na Almanya Maliye Bakan Yardımcısı Caio Koch-Weser'i aday göstermesi tartışmalara son vermedi. Financial Times'ın haberinde, Almanya hükümetinin bir formül bulunduğu takdirde, ABD'nin sert muhalefeti ile karşılaşan Koch-Weser'in adaylığını geri çekebileceği iddia edildi. Ancak Almanya bu iddiayı yalanladı.

Taşıt üretimi % 5.1 arttı
Dünya motorlu taşıt üretimi geçen yıl yüzde 5.1 oranında artış göstererek, 54.7 milyon adete ulaştı. Motorlu taşıt üretimi 1998 yılında 52 milyon adet düzeyinde idi. Dünya otomotiv üretimine ilişkin 1999 yılı kesin olmayan verileri açıklandı. Buna göre, 1999'da dünya otomobil üretimi yüzde 3.6 artarken, bu artış Kuzey Amerika'da yüzde 5, Asya/Okyanusya'da yüzde 8.7 ve Avrupa Birliği ülkelerinde ise yüzde 1 oldu. Sözkonusu yıl Türkiye'de ise otomobil üretimi yüzde 7, Güney Amerika'da ise yüzde 17 azaldı.

Erdem Holding'in Nil atağı
Cep telefonu distribütörlüğünden kimyevi maddelerin ithalatına, taşıma hizmetlerinden, inşaata kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Erdem Holding ile Sudan Ulaştırma Bakanlığı arasında dün imzalanan ön anlaşmaya göre, Erdem Holding, Nil Nehri'nde kanallar açacak, gemiler inşa edecek ve tersane kuracak. Gemilerin tamir ve bakım işlerinin yürütülmesinden Erdem Holding veya içinde yer alacağı konsorsiyumlar sorumlu olacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır