kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Türkiye bölgenin en büyük gücü"
Le Figaro'nun ekonomi eki Türkiye'nin 2002'den itibaren AB'ye girişinin pazarlıklarını başlatabilmek için enflasyonla savaş kararı aldığını anlatan yazıda Türkiye'yi bölgenin en büyük gücü olarak niteledi.

Yazıda ayrıca Türkiye'nin 1996'dan bu yana GB'ni başlattığı, ihracatının yüzde 53'ünü AB'ye yaptığı, Avrupa yaslarının pekçoğunu uyguladığı gibi konulara değinen müşavir Cyril Bouyeure'e göre "Türkiye Avrupalı bir ülkeye çok yakın".

Credit Lyonnais'nin İstanbul Müdürü Dominique Tissier'ye göre "Türkiye yeniden Orient Express trenine bindi ama Avrupa yönünde." Tissier ayrıca Türkiye'nin bölgede G-20'lere ait tek ülke olduğuna işaret ediyor.

İKİLİ İLİŞKİLER ARTTI
Türk ekonomisinin olumlu bir yönü de güçlü borsası ve uluslararası tahkim, bankacılık, vergiler ile başlattığı derin bir reform yapma arzusu. Ülkede yerleşik Fransızlar, Fransa 2000 ile Türkiye'ye AB yolunda verilen destek tamamen yerine oturmuş olacak. İlki 1996 yılında GB'ne geçtikten hemen sonra yapılmıştı. Bu arada Türkiye Fransız şirketler için birinci derecede önemli bir pazar oldu. 1990'dan bu yana ikili ilişkiler her yıl yüzde 10.5 oranında artarak 1998'de 26.1 milyar Fransız Frank'a ulaştı. Türkiye Çin'den sonra Fransa'nın ikinci önemli müşterisi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır