kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cep'ten internet için herşey hazır
Turkcell cep telefonu üzerinden internete girerek bilgi almayı sağlayan WAP sistemini tanıttı. Hizmetten yararlanmak isteyenler 1 Haziran'a kadar ücret ödemeyecek

Turkcell, internette sağlanan içeriklere, uygulamalara ulaşma olanağı sağlayacak WAP sistemini (Wireless Application Protocol-Kablosuz Uygulama Protokolü) başlatmak için, gerekli altyapı çalışmalarını tamamladığını açıkladı. Böylece artık içerik sağlayıcılar devreye soktuğu takdirde istenen hertür bilgiyi cep telefonundan almak mümkün olabilecek.Turkcell Pazarlama Ürün Geliştirme Müdürü Cem Erkun tarafından verilen bilgilere göre, mobil iletişim teknolojisinin en gözde yeniliklerinden WAP uygulamaları ile ilk etapta hava ve yol durumu, döviz bilgileri, nöbetçi eczane, restoran adresleri, milli piyango-spor loto sonuçları, vizyondaki filmler hakkında bilgiler cep telefonu üzerinden alınabilecek.

Erkun, uçak bileti rezervasyonu yapma, en güncel finansal ve banka hesap bilgilerine ulaşma, fatura ödemenin de WAP'ın getireceği kolaylıklar arasında yer alacağını kaydetti.

Turkcell Pazarlama Direktörü Mine Alpar da, WAP'ı destekleyen cep telefonlarıyla gerçekleştirilebilecek hizmetin, 1 Haziran tarihine kadar ücretsiz sağlanacağını bildirdi. Toplantıda Turkcell'in "Uni Mesaj" ve "İkili Kart" uygulamasına ilişkin bilgiler de verildi. Turkcell yetkilileri Uni Mesaj'ın abone sayısının 22 bini geçtiğini ve günlük 6-10 milyon mesaj geçildiğini açıkladı.

WAP NEDİR?
Açılımı Wireless Application Protokol (Kablosuz Uygulama Protokolü). Mobil telefonlardan internette özel olarak hazırlanmış sayfalara girebilmeyi ya da interaktif olarak yine internetten belli hizmet ve bilgileri almayı sağlayan bir sistem. WAP hizmetini, bu sistemi destekleyen telefonlardan almak mümkün.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır