kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Canlanma ile büyüyeceğiz
Medya Holding Finansman Koordinatörü Mehmet Sait Kayahan, ekonomide canlanmanın ilan gelirlerini artıracağını bunun da yabancıya cazip geldiğini söyledi

Medya Holding Finansman Koordinatörü Mehmet Sait Kayahan, ekonomik hedeflerin tutmasına bağlı olarak reel sektörde beklenen canlanmanın medya sektörünün ilan gelirlerini artıracağını, bunun da sektörü yabancı yatırımcı için cazip hale getirdiğini söyledi.

Kayahan, Medya Holding yazılı basın grubunun 1999 ilan gelirlerinin 130 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, "Bu yıl yüzde 20 artırarak 160 milyon dolar civarına çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Kayahan, yabancı yatırımcının sektöre yoğun ilgisinin olduğu bir dönemde Medya Holding'in yabancı ortaklıklara sıcak baktığını belirterek, "Medya Holding prensip olarak her türlü yabancıyla her alanda peşin hükümsüz, müşterek çıkarların korunması gözetiminde her türlü ortaklık işbirliğine fikren açık bir kurum" dedi.

Geçen hafta Medya Holding'in ortağı Bilgin Holding 1.33 milyar ,adet sermayenin yüzde 4.3'üne karşılık gelen holding hissesini İngiltere'de yerleşik Cal FP Bank unvanlı kurumsal yatırımcıya sattı.

Yabancıların ağırlıklı olarak elektronik medyaya eğilim olduğuna dikkat çeken Kayahan, burada yasal zorlukların söz konusu olduğunu vurguladı ve "önemli olan sektördeki lider kuruluşların yabancı ortaklıkla ilgili düşünceleri değil. Bugünkü mevcut radyo televizyon yasasıyla hiç bir yabancı Türkiye'de hiç bir elektronik medya da tek bir cent yatırım yapmaz. Bunun değişmesi lazım. Şu anda bununla ilgili kanun taslağı Meclis'te. Eğer o değişirse o zaman önemli gelişmeler olur" diye konuştu.

Kayahan, mevcut yasada şu anda radyo ve televizyon kuruluşları için hamiline yazılı hisse tanımı olmadığını belirterek, "Ayrıca bu kuruluşlarda herhangi bir gerçek ya da tüzel kişinin ortaklık payının yüzde 20'den fazla olmaması gerekiyor. Bu da yabancılar için sorun teşkil ediyor" dedi.

REUTERS

Yüzde 20 büyüme hedefi
Medya Holding Finansman Koordinatörü Mehmet Sait Kayahan, 1999 sonunda yaklaşık 80 milyon dolar civarında gerçekleşmesi beklenen cirolarında bu yıl yüzde 20 civarında artış hedeflediklerini söyledi. 31 Aralık tarihinde sona eren dokuz aylık mali dönem tablolarına göre Medya Holding'in net kârı 2.54 trilyon lira olarak gerçekleşti. Şirket geçen yıl aynı dönemde 696 milyar zarar etmişti. Kayahan, Medya Holding'in yüzde 41'lik payla en önemli iştiraklerinden biri olan Sabah Yayıncılık'ın 2000 yılı hedeflerini ise şu şekilde açıkladı: "Sabah Gazetesi'nin ilan gelirlerinde yüzde 17-20 civarında artış öngörüyoruz. 1999 yılında bu rakam yaklaşık 95 milyon dolar civarındaydı. Bu hedefe hem satışlarımızı artırarak hem de ilan fiyatlarını belirleyerek ulaşmayı hedefliyoruz."

Elektronik yayıncılık
Kayahan, elektronik yayıncılık alanında da yerlerini Turkport ile aldıklarını belirterek, "Bizim 'New Media' diye tanımladığımız bir kopsept dünyada hâlâ gelişmekte. Biz de bu sektörde ilk ve tek medya portalı olarak yer aldık" dedi. Buradan hem ilan gelirleri hem de elekronik ticaret olarak yararlanacaklarını söyleyen Kayahan, henüz çok yeni oldukları için 2000 yılında "iddialı" rakamsal hedefleri olmadığını vurgulayarak yaklaşık üç milyon dolar civarında bir gelir hedeflediklerini belirtti. Kayahan sözlerini şöyle sürdürdü: "Turkport'ta 200.000 sayfa açılımına ulaşıldı. Yılsonu hedefi bir milyon sayfa. Turkport portalınde kayıtlı kullanıcı sayısının da 35 binden yıl sonununda 175.000'e ulaşması hedefleniyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır