kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özelleştirme ile gelen atılım
Etibank Genel Müdürü Zeki Ünal, 2 yıl önce özelleştirilen bankanın zarar eden kuruluştan, katma değer üreten bankaya dönüştüğünü belirtti

Medya Holding tarafından 2 yıl önce 170 milyon dolara devralınan Etibank, özelleşmesinin 2. yıldönümünü kutladı. Yıldönümü dolayısıyla Lütfi Kırdar'da düzenlenen törende konuşan Etibank Genel Müdürü Zeki Ünal, Etibank'ın özelleşmesinden bu yana geçen 2 yıl gibi kısa sürede önemli bir gelişme trendi yakaladığını söyledi.

Bankanın ödenmiş sermayesinin 2.3 trilyon liradan 30 trilyon liraya yükseldiğini belirten Ünal, 3.2 trilyon lira olan özkaynakların da 38.6 trilyon liraya yükseldiğini belirtti.

MEVDUAT 700 TRİLYON
Ünal, "119 olan şube sayımız 151'e, 200 olan personel sayımız 2 bine, 2 trilyon olan krediler 450 trilyon liraya ve 9 trilyon lira olan mevduat 700 trilyon liraya yükseldi" dedi.

Zeki Ünal, bankanın iştiraklerinden Eti Menkul Kıymetler'in, yurt çapındaki 48 seans salonu ile tüm menkul kıymet işlemlerini, diğer iştirakleri Eti Leasing'in ise tüm leasing işlemlerini müşterilerinin finansman ihtiyacını karşılayacak şekilde sunduğunu bildirdi.

Ünal, bankanın tüketici kredisinde müşteri sayısının 80 bini aştığını, Lady's Card, Master ve Visa kredi kartları gibi kart sayısının ise 120 bine ulaştığını kaydetti. Bankanın 90 olan ATM makinesini de yıl sonunda 250'ye çıkartacağını belirten Etibank Genel Müdürü, "İnternette bankacılık hizmeti sunulmuş olup, telefon bankacılığı ve benzeri diğer uygulamalarımız da kısa süre sonra devreye girecektir" dedi.

Zeki Ünal, Etibank'ın özelleştirilmesinden sonra Özelleştirme İdaresi'ne 170 milyon dolar ödeme, 50 milyon doları aşkın da yatırım yaptıklarını, 1800 kişiye yeni iş imkanı sağladıklarını, 55 trilyon lirayı aşkın vergi, fon gibi kaynak yaratıldığını bildirdi. Ünal, şunları söyledi:

"Özelleşmeden önceki dönemdeki yapısıyla zarar üreten, kamunun sırtında yük olan Etibank, istihdam yaratan, hizmet üreten, kamudan aldığı fonları reel sektöre aktaran ve ciddi şekilde katma değer yaratan bir kurum kimliğine kavuşmuş, değeri 100 milyon dolarlarla ifade edilen bir banka, Türk ekonomisine kazandırılmıştır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır