kapat

03.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AGİT Zirvesine gelen sahte Yeltsin miydi?
Rus Pravda gazetesinin iddiasına göre Yeltsin Ağustos ayında öldü. Ölümünü gizlemek için yerine dublörü geçti

Rusya'da yayınlanan Pravda gazetesinin iddiasına göre eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin geçen Ağustos ayında öldü. İktidarı kaybetmek istemeyen Kremlin Putin'i devlet başkanı yapabilmek için yerine dublörünü geçirdi. Yeltsin'in yılbaşı gecesi sürpriz bir şekilde istifa etmesinin ardında da bu operasyonun yattığı söyleniyor. Yeltsin'in seçimlere kısa bir süre kala istifa etmesi için ortada hiçbir sebep bulunmadığını söyleyen Pravda, 'Sahte Yeltsin operasyonu'na çok önceleri karar verilip hazırlıklar yapıldığını iddia etti.

Gazetenin iddiasına göre sağlık durumu bozuk olan Yeltsin'in ölümünden sonra ortaya çıkabilecek durumu değerlendiren FSB (Federal Güvenlik Servisi) dönemin başbakanı Sergey Stepaşin'in seçimlerde başarılı olamayacağına karar verdi.

Yeltsin'in durumunun iyice ağırlaşması üzerine birçok kişi arasından Yeltsin'e benzeyen üç kişi seçtiler. Bu üç kişi çeşitli plastik cerrahi operasyonlardan geçirildikten sonra Yeltsin'e en benzeyeni seçilerek diğerleri ortadan kaldırıldı. Yeltsin'in dublörü olarak seçilen kişi çeşitli konularda eğitimlerden geçirilerek hazırlandı.

Yeltsin 7 Ağustos 1999 gecesi ağırlaşarak öldü. Öldüğü gün yanında doktoru, eşi, kızı ve damadının yanı sıra şimdiki Devlet Başkanı Vladimir Putin ve eski Maliye Bakanı Anatoliy Çubaiş bulunuyordu.

İSTANBUL'DAN ERKEN AYRILMIŞTI
Yeltsin'in cenazesi yakılarak ortadan kaldırıldıktan sonra operasyon yürürlüğe kondu ve ertesi gün sahte Yeltsin hiçbir şey olmamış gibi Kremlin'e gitti. Sahte Yeltsin'in ilk icraatlarından birinin Stepaşin'i görevden alarak Putin'i ataması olması da gazetenin iddialarını kuvvetlendirdi. Ardından sahte Yeltsin sürpriz bir şekilde istifa ederek ortalardan kayboldu.

Kasım ayında AGİT zirvesi için geldiği İstanbul'da Clinton'la sert bir söz düellosuna giren Yeltsin, İstanbul'dan geldiği günün akşamı ayrılmıştı. Rusya'da Eylül ayı içinde Yeltsin'in öldüğüne dair söylentiler yayılmış ancak Kremlin dedikoduları yalanlamıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır