kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çeteci ANAP İlçe Başkanı DGM'de
HARAÇ ve şantaj çetesi kurmak iddiasıyla gözaltına alınan eski ANAP Konak İlçe Başkanı Nurullah Sağır ve 11 kişi, İzmir DGM'ye sevk edildi. Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde 1 haftadan beri gözaltında tutulan Nurullah Sağır ve arkadaşları 1994-2000 tarihleri arasında adam yaralama, adam kaldırma, tehdit, yıldırma, bazı kişilerden baskıyla menfaat sağlama, baskıyla ihale alma gibi suçlardan sorumlu tutuluyorlar.

Mesut Yılmaz: Medeni Kanun değişimin engeli
ANAP lideri Mesut Yılmaz, dün partisinin kadın kolları üyeleri ile Medeni Kanun Tasarısı'nı görüştü. Yılmaz, Türkiye'nin 1980'li yıllardaki ANAP iktidarları sayesinde bir değişim yaşamaya başladığını, ancak daha sonraki yıllarda bu değişimin ivme kaybettiğini kaydetti. ANAP'ın hükümet ortağı olmasıyla değişimin yeniden başladığını söyleyen Yılmaz, değişimin belirtilerinden birinin de Medeni Kanun taslağı olduğunu söyledi. Yılmaz, "1926'da edilen Medeni Kanun, o tarihlerde Türkiye'de değişimin en önemli dinamiklerinden biri olmuştur, ancak daha sonraki yıllarda Türkiye'deki değişimin önündeki engellerden biri haline gelmiştir" dedi. Taslağın 1030 maddeden oluştuğunu belirten Yılmaz, bu yasanın toplumdaki her kesimi ilgilendiren bir düzenleme olduğunu kaydetti. Kanunun kadınların statülerini yakından ilgilendirdiğini kaydeden Yılmaz, ANAP olarak yasa tasarısı üzerinde kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Ecevit grupta Demirel için destek istedi
BAŞBAKAN Bülent Ecevit, DSP'li milletvekillerine ilk kez Cumhurbaşkanlığı konusunu açtı ve Süleyman Demirel'in yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi için destek istedi. Hem ekonomideki iyileşme sürecinin başarıya ulaşması, hem de Türkiye'nin bölge politikası açısından Demirel'in Cumhurbaşkanlığına devamında büyük yarar gördüğünü belirten Ecevit, aksi durumda Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçiminin sarsıntı yaratabileceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde liderlerle Demirel'in yeniden seçilmesi için görüşeceğine dikkat çeken Ecevit, DSP Meclis Grubuna şöyle seslendi: "Sayın Tansu Çiller, bu konuda destek vereceğini söyledi. Diğer partilerden de olumlu sonuç aldığımız takdirde, zannederim Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sorununu çok hayırlı biçimde sonuca ulaştıracaktır."

Çiller'den hükümete ağır suçlama
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, dünkü grup toplantısında, hükümet ortaklarını Apo konusunda "hıyanet ve gaflet içinde olmakla" suçladı. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ninde yer alan "Devleti yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler" sözlerine gönderme yaparak, "Devleti ayağa düşürdüler. Devleti, bölücü terör örgütüyle aynı düzeye getirdiler. Bunun adı hıyanet değilse, kimsenin kuşkusu olmasın ki gaflettir" dedi. Çiller, Apo'ya yönelik tavrı nedeniyle MHP'yi de eleştirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, seçim bölgesi Osmaniye'de yaptığı açıklamalarla, liderler zirvesindeki tavrı arasında çelişki olduğunu öne süren Çiller, "Osmaniye ile o zirve arasında ne oldu?" diye sordu. Apo'nun idam dosyasının eninde sonunda TBMM'ye geleceğini vurgulayan Çiller, "Biz de o zaman gereğini yapacağız" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır