kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FP'den kısasa kısas
FP, kapatma davasıyla ilgili savunmasında Akbulut'a 16 yıl önce gönderilen türban mektubu ile Ecevit'in türban yasağıyla ilgili sözlerini örnek gösterecek

Fazilet'nin kapatma davasında sona yaklaşılırken partinin 25 Ocak 2000 Salı günü yapacağı sözlü savunma da hazırlandı. Partiyi, Genel Başkan Recai Kutan yerine, partinin önde gelen hukukçularından Ankara Milletvekili ve eski Bakan Cemil Çiçek savunacak. FP'nin savunmasından bazı bölümler şöyle:

SAVAŞ'IN ŞAHSİ MESELESİ: Hakkımızda davayı açan Yargıtay Başsavcısı sayın Vural Savaş'ın her şeyden önce üslubu yanlıştır. Sayın Savcı, önüne geleni suçluyor. Davayı hukuki olarak değil, şahsi prestij meselesi olarak görüyor. Delillerinin delil kabiliyeti yok.

BİZİM NE İLGİMİZ VAR?: Vural Savaş'ın esas hakkındaki iddianamesinin FP'yle ilgisi yok. Terörle Mücadele Kanunu'nu konu ediyor. Bunun da kapatma davasıyla ilgisi yok.

BİZ NEYİ İSTİYORUZ?: Anayasa'nın 2. maddesi devletin temel niteliklerini sıralıyor. Bunların değiştirilmesi talep etmek başka, bunlara gerçek anlamda uygun tatbikatların olmasını istemek başka. Biz değiştirilmesini istemiyoruz, tatbikatların buna uygun hale getirilmesini istiyoruz.

AKBULUT'A GELEN MEKTUP: Meclis Başkanı Akbulut'a 1984'te gönderilen bir mektup var. Bu mektup başörtüsü meselesiyle ilgili ve 16 sene önce yazılmış. Demek ki FP kurulmadan önce de bu mesele Türkiye'nin gündemindeydi. Sayın Başbakan Ecevit'in de bir zamanlar başörtüsüyle ilgili müspet açıklamaları olmuştur.

MERVE ŞAHSİ DAVRANDI: Başörtüsüyle Meclis Genel Kurulu'na girip girmemesi tamamen kendi şahsi tercihiyle ilgilidir.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır