kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiller'in parmak izi çıkmadı
TBMM'nin elektronik oylama sistemi, Tansu Çiller'in belirgin olmayan parmak izini reddetti. Herkes oyunu yeni sisteme göre verirken Çiller, kağıt kaleme başvurdu

TBMM'NİN yeni salonunda oylamalar için kullanılan elektronik sistem, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in parmak izini tanımadı. Çiller, önceki gün yapılan gensoru görüşmelerinde arka arkaya üç deneme yapmasına rağmen bilgisayar parmak izini kabul etmedi. Bunun üzerine bilgisayar ekranında bir arıza olabileceğini düşünen Çiller hemen yanında oturan Nevzat Ercan'ın koltuğuna geçti ve onun önündeki bilgisayara giriş yapmak istedi. Ancak Ercan'ın koltuğuna monte edilmiş bilgisayar da Çiller'in parmak izini tanımadı.

Bu sırada DYP Grup Başkanvekili Saffet Arıkan Bedük ile Nevzat Ercan ve Amasya Milletvekili Ahmet İyimaya da Çiller'in yanına gelerek bir deneme daha yaptırdılar. Üçüncü denemede bilgisayar Çiller'in parmak izini tanımadı. Bunun üzerine Çiller "Babadan kalma usulle" oy verdi. Gensoruya kabul oyu verdiğini bir kağıda yazıp imza attı. Bu pusulayı Başkanlık Divanı'na gönderdi. Meclis'teki teknik elemanlar, Çiller'in parmak izlerinin çok belirsiz olması nedeniyle sistemin kendisini zor algılayabildiğini belirttiler.

Ali EKEYILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır