kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yabancı yardım yok
Ecevit, SABAH'a Hizbullah operasyonunun İsrail gizli servisi MOSSAD ve MİT'in işbirliğiyle gerçekleştiği yolundaki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Ecevit, "Bu operasyonun MOSSAD'la ilgisi yok. Hizbullah'ı "yerli istihbarat" çökertti" dedi

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, Hizbullah örgütünün lider kadrosunu çökerten son operasyonun İsrail gizli servisi MOSSAD ve MİT'in işbirliğiyle gerçekleştiği yolundaki haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

DSP Meclis Grup toplantısına girmeden önce SABAH'a bilgi veren Ecevit "Bu son operasyonun İsrail'le ilgisi yok. Tamamen bizim emniyetin ve istihbarat örgütlerinin başarısı" dedi. Başbakan, İsrail'le teröre karşı işbirliği yapıldığını, ancak son Hizbullah operasyonunun, sadece Türk emniyeti ve istihbaratı tarafından uzun takibin sonucunda gerçekleştirildiğini söyledi.

Ecevit, İsrail Başbakanı Ehud Barak ile Hizbullah konusunda istihbarat birimlerinin işbirliği yapması için aralarında mektuplaşma olduğu yolundaki haberlerle ilgili olarak da "Aramızda mektuplaşma oldu. Fakat içeriğini hatırlamıyorum. Biz birçok ülkeyle istihbarat konusunda işbirliği yapıyoruz" dedi.

PKK KADAR TEHLİKELİ
Başbakan Ecevit, DSP Grubu'nda yaptığı açıklamada ise "Hizbullah PKK kadar tehlikelidir" dedi. Son operasyonda örgüt liderinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Ecevit, şu bilgileri verdi:

"Bu örgüt gizlilik içinde çalışır. İzlenmesi hayli zordur. Buna rağmen, bu zorluğa rağmen, emniyet teşkilatı ve istihbarat bu başarılı operasyonu gerçekleştirmiştir. Bizim bütün bölge ülkeleri ve başka bazı ülkelerle istihbarat alışverişimiz vardır. Hizbullah konusunda da istihbarat alışverişimiz olmuştur. Fakat bu operasyon tamamen kendi emniyet ve istihbaratımızın başarısıdır. Operasyon henüz tamamlanmamıştır. Önümüzdeki günlerde devam edecek. Nasıl PKK'nın kaynağını Türkiye'de ve dünyada kurutmayı başardıysak, Hizbullah'ın da kaynağını bütün güçlüklere rağmen kurutacağız."

Başbakan Ecevit, operasyonda hem İstanbul Emniyeti'nin, hem Güneydoğu emniyetinin hem de istihbaratın büyük başarı gösterdiğini vurgulayarak onları kutladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır