kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Fehriye'nin avukatı ETA'cıları kurtarmış
BELÇİKA'DA tutuklu bulunan Sabancı suikasti sanıklarından Fehriye Erdal'ın yeni tuttuğu avukat Paul Bekaert, ülke çapında ünlü bir "terörist savunma uzmanı" olarak tanınıyor. Belçikalı Flaman avukat Bekaert, 1996 yılında, İspanya'nın iadesini istediği ve terör örgütü ETA'nın "beyinleri" olarak nitelendirdiği, Belçika'da barındırılan iki şahsın savunmasını üstlenmiş ve zamanın Adalet Bakanı Stefaan De Clerc'in iade kararına rağmen sanıkların serbest bırakılmasını sağlayarak üne kavuşmuştu. Madrid'in baskısı üzerine Belçika'da tutuklanan Luis Moreno ve Raquel Garcia isimli ETA'cılar İspanya'ya iade edilmekten Avukat Bekaert'ın sayesinde kurtulunca İspanya ile Belçika arasında gerginlik yaşanmış, sorun AB düzeyinde zorlukla çözülmüştü.

Okul yolunda dondu
YOĞUN kar yağışı can da aldı. Manisa'nın Soma İlçesi'nde taşımalı eğitim gören Endüstri Meslek Lisesi lise öğrencisi 17 yaşındaki Ahmet Yılmaz, servisi kaçırınca sınavlarına yetişebilmek için yürümeye karar verdi. Ancak genç öğrenci, 15 kilometrelik okul yolunda donarak can verdi.

Kar Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta da 2 kişinin donarak ölmesine yol açtı. Şanlıurfa'nın Osmanbey köyünde Halil Ay (15), Kahramanmaraş'ın Çınarpınar köyünde ise ava çıkan Mehmet Gökçek (36) donmuş halde bulundu. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ise Ramazan Kaçar'ın kullandığı belediyeye ait dozer karla kapanan yolu açmak isterken Ahmet Esin isimli bir vatandaşı ezdi. Esin kaza yerinde can verdi. Artvin'in Güleş köyünde ise önceki akşam şiddetli fırtınada evinin önüne çıkan 3 çocuk babası İbrahim Yıldız (56), çatıdan kopan ağaç ve tahtalarını düşmesi sonucu olay yerinde öldü.

Deprem bölgesi titriyor
DEPREM bölgesindeki illerden Bolu'da önceki gün başlayan ve yoğun olarak süren kar yağışı ile dün kent içinde kar kalınlığı 6, Abant'ta 37, Bolu Dağı'nda 32 santimetreyi buldu. Çadırlarda yaşayan depremzedeler soğuk nedeniyle zor anlar yaşadı. Bu arada kar yağışı nedeniyle Seben, Kıbrıscık, Mudurnu, Göynük, Mengen ve Gerede ilçelerinin bağlı 747 köyle ulaşımının kesildiği, ısının gece eksi 7 ile eksi 10 arasında değiştiği bildirildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri için Sağlık mahallesinde kurulan 474 çadırda barınan gençler, yemek, su gibi ihtiyaçların yetersizliği yanında kar ve dondurucu soğukla mücadele ettiklerini, derslere çalışamadıklarını belirtti. İzmit'in yüksek kesimlerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle 25 köyün yolu ulaşıma kapandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır