kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kar altında kaldık
Türkiye'nin büyük bölümü yoğun kar yağışına teslim. Birçok yerde okullar tatil, yollar kapalı, enerji hatları yaralı. Kötü hava can da aldı...

YOĞUN kar yağışı ve soğuk hava, önceki gece başlayarak Türkiye'yi esir aldı. Kar nedeniyle Türkiye çapında çoğu Orta, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da olmak üzere 4 bin 383 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle yapılıyor, bazı bölgelerde can kaybı yaşanıyor.

Kar kalınlığının şehir merkezlerinde 70 santimetreyi bulduğu Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 850 yerleşim birimiyle irtibat tamamen kesildi. Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin, Şırnak ve Elazığ'a bağlı 4 bin köy yolu ulaşıma kapandı. Şanlıurfa'da kent merkezinde elektrikler saatlerce kesilince hayat felce uğradı, okullar şimdilik 1 gün süreyle tatil edildi.

TRAFİK FELÇ OLDU
Karadeniz bölgesi de yoğun karla uyandı. Bu bölgede de bazı köy yolları ulaşıma kapandı, Amasya'da ilköğretim okulları ile liselerde öğretime 2 gün ara verildi. Orta Anadolu'da Eskişehir'de Porsuk Çayı'nı donduran soğuk, başkent Ankara'yı da vurdu. Yoğun kar nedeniyle şehir trafiği felç oldu, Ankaralılar zorlu anlar yaşadı. Başkentte okullar da önümüzdeki hafta başına kadar tatil edildi. Trakya'da ise Edirne ve Kırklareli illerinde kar önceki gece saat 01.00 sıralarında yağmaya başladı. Meteorolojiye göre bu bölgede etkisini kaybeden kar yerini önümüzdeki günlerde yağmura bırakacak.

BİRKAÇ GÜN SÜRECEK
Marmara ve Ege Bölgeleri'nde de etkili olan yoğun kar yağışı yüzünden Bursa, Balıkesir ve Kütahya'da çok sayıda köy yolu kapandı. Kütahya, Balıkesir, Uşak ve Manisa'nın ilçelerinde okullar 2 ile 3 gün süreyle tatil edildi. Kar nedeniyle enerji nakil hatlarında da arızalar meydana geldi. Çok sayıda köye elektrik verilemezken, devrilen telefon direkleri nedeniyle zaman zaman telefon hatlarında da arızalar yaşanıyor. Meteoroloji yetkilileri, Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve hava sıcaklar önemli bir değişiklik olmayacağını belirterek, herkesin buna göre hareket etmesini, gerekli önlemleri almasını istedi.

Mehmet YILDIRIM - Sırrıberk ARSLAN - Yener CABBAR - Temel EREN - Ersin RAMOĞLU - İbrahim ÖGE (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır