kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çelik, Adnan Hoca'nın "Yanlı" yayıncısı çıktı
Çelik'in, Hoca'nın isteğiyle 1994 yerel seçimlerinin güçlü adayı Livaneli'ye çirkin bir yayın tezgahı kurduğu anlaşıldı

KANAL 6'DA "Objektif" isimli canlı tartışma programını hazırlayan ve son konuğu Eminönü Belediyesi eski Başkanı Ahmet Çetinsaya ile girdiği ağız dalaşıyla gündeme gelen Kadir Çelik'in, Adnan Hocacılar'ın basında kullanılmasını istediği bazı kasetleri de yayınladığı ortaya çıktı.

Çelik'in; "Devlet aleyhine sözlerinin bulunduğu" iddia edilen Zülfü Livaneli'nin Almanya'da çekilen bir video kasedini, 1994 yerel seçimlerinde Livaneli'nin rakibi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Adnan Oktar ve beyin takımının isteği üzerine onlardan alarak yayınladığı belirlendi.

LİVANELİ'YE TEZGAH
Yerel seçimlerde en güçlü Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarından Zülfü Livaneli'ye kurulan bu çirkin tezgah, Adnan Hoca'nın sağ kolu olan Fırat Develioğlu'nun ifadelerinde de ayrıntılı olarak anlatıldı. Develioğlu, çirkin tezgâhı ifadesinde şöyle anlattı:

"1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyorduk. Hatta daha Erdoğan'ın adaylığı belli olmadan önce, o zaman Refah Partisi Genel Başkanı olan Necmettin Erbakan'la sohbet ederek, Erdoğan'ın İstanbul için çok iyi bir aday olduğunu, gönlümüzde onun yattığını söyledik... Daha sonra Erdoğan aday gösterildi. Birgün yanına gittik. Bize elinde, diğer başkan adaylarından Zülfü Livaneli'nin devlet aleyhine söylediği sözleri içeren Almanya'da çekilmiş bir türkü kasetinin olduğunu, kasetin piyasada bulunmadığını ve bu yüzden televizyonda yayınlatmak istediğini, böylece Livaneli'ye oy kaybettireceğini, ancak hiçbir kanalın buna yanaşmadığını söyledi. Ben de, 'Ben yayınlatırım' dedim ve kasetin orjinalini aldık. Bahadır, Kadir Çelik'i aradı. Konuyu anlatarak yayınlayıp yayınlamayacağını sordu. Kadir Çelik de 'Yayınlatırım' dedi ve kaseti aldı. Sonra da yayınladı. Daha sonra Tayyip Erdoğan seçimi kazandı."

Bu arada Kadir Çelik'in Eminönü Belediyesi eski Başkanı Ahmet Çetinsaya ile ağız dalaşına girdiği son canlı yayın rezaleti, programın yayınlandığı Kanal 6'yı da karıştırdı. Skandal program, Kanal 6'da yönetim değişikliğine denk geldi.

KANAL 6 RAHATSIZ
Kanalın yeni patronu Ahmet Özal'ın şaşkın olduğu, yeni yönetimin çıbanbaşını kucağında bulduğu konuşuluyor. Objektif programının akibeti henüz belli değil. Ancak Çelik'in eskiden gelen bir sözleşmesi olduğunu belirten Kanal 6 yöneticileri, şimdi Çelik'in bu sözleşmeden doğan haklarını, tazminatını inceliyor. Programı herkes gibi rahatsızlıkla izleyen Kanal 6 Yönetimi, Basın Konseyi ve RTÜK'ün tepkisini de gözönünde bulundurarak en kısa zamanda bir karara varacak.

Basın Konseyi de "Objektif"i kınadı
"Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Kanal-6 TV'de 16 Ocak 2000 akşamı yayınlanan "Objektif" isimli programın yapımcısı Kadir Çelik ile Eminönü eski Belediye Başkanı Dr. Ahmet Çetinsaya arasında geçen tartışmanın, kamuoyunda yarattığı tepki itibariyle tüm basının saygınlığı hedef alacak boyutta olduğuna karar vererek konuyu basın Konseyi Sözleşmesi'nin 11 ve 18'inci maddelerine göre değerlendirilmiş ve aşağıdaki hususları kamuoyuna arz etmeye karar vermiştir:

1. Söz konusu program sadece taraflar arasındaki diyaloğun seviyesizliğini değil, tarafların seviyesini de teşhir etmiştir.

2. Programın içeriği, gazetecilik mesleğinin özel çıkarlara alet edildiğine ilişkin hem somut hem de vahim örnek ve iddialarla doludur.

3. Kurul basının saygınlığını zedeleyecek böyle bir örneğin yaşanmış olmasından duyduğu derin üzüntüyü kamuoyunun dikkatine sunar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır