kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

2000 tarım yılı olacak
Başbakan Bülent Ecevit, tarım kesiminin ülkenin en ezilen kesimi olduğunu, ancak 2000'de yapılacak tarım reformu altyapı çalışmalarıyla bu kesimin de rahatlatılmasına çalışılacağını söyledi. Ecevit, dış alımlar sonucunda tarım köylüsünün haksız rekabet altında ezildiğini belirtti. Tarım alanındaki örgütlenmenin zayıf olduğuna dikkat çeken Ecevit, sıkıntıların pazarlama aşamasından önce üretim aşamasında çözülmesi gerektiğine parmak bastı. Uzun vadeli bir planlamanın yapılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Ecevit, tarım reformu konusunda altyapı çalışmasının yapılacağını söyledi.

Finnet'ten teknik analiz programı
Finansal veri dağıtım şirketi Finnet "teknik analist" programını müşterilerini hizmetine soktu. Bu yıl başında "Finnet 2000" internet borsa bilgi servisini sunarak, borsa yatırımcısının uzun süredir beklediği bilgi bankasını oluşturan şirket, şimdi de teknik analizcilerin sorunlarını çözüyor.
"Finnet Teknik Analist" ile başka teknik analiz programlarında kullanılamayan ağırlıklı ortalama fiyatlar ve işlem hacimlerini görebilmek mümkün oluyor.
Bu programla akıllı veri aktarımı kullanarak datalar sorunsuz güncelleştiriliyor, dolar, mark, euro veya endeks bazında grafikler tek tık'lama ile görülebiliyor. Finnet'e www.finnet.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Turkcell arzı ilk yarıda
Turkcell'in halka arzı Haziran'a kadar yapılacak. Turkcell'in hisselerinin yüzde 41'ini elinde bulunduran Finlandiyalı Telekom şirketi SONERA'nın sözcüsü, bir Fin Gazetesi'ne yaptığı açıkmada, şirketin Haziran 2000'e kadar halka arzının tamamlanacağını belirtti.

Citigroup Schroder'la Avrupa'da
ABD'li finans devi Citigroup, 1.35 milyar pounda Schroders'in yatırım bankacılığı bölümünü satın aldı. İngiliz Schroder yaptığı açıklamada, ABD'li finans devi Citigroup'un Avrupa ayağını sağlamlaştırmak için Schroders'in yatırım bankacılığı bölümünü satın aldığını belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır