kapat

20.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KVK'dan cepte internet için adım
KVK, cep ile internetle bilgi alma teknolojisini (WAP) sağlayan sitesini devreye soktu

KVK cep telefonuyla internet üzerinden bilgi sağlamak anlamına gelen WAP uygulamasını başlatıyor. GSM altyapısını kullanarak internet teknolojisini cep telefonu üzerinden vermek isteyen KVK böylece müşterilerine KVK başta olmak üzere cep telefonları ile ilgili her tür bilgiyi aktarmayı planlıyor.

WAP uygulaması için hazırladıkları siteyi tanıtan KVK Data Ürün Müdürü İbrahim Bayam, 2003 yılına kadar cep telefonlarının yüzde 50'sinin WAP destekli olacağını, bu nedenle WAP dünyasının iddialı oyuncularından biri haline gelmek istediklerini söyledi. 1999 yılını 1.5 milyon adet ve 240 milyon dolarlık satışla kapattıklarını dile getiren Bayam, "Artık cep telefonuyla neler yapılabileceği değil, neler yapılamayacağı konuşulacak" dedi.

KVK'nın uygulamasıyla kullanıcılar ilk etapta kampanyalar, ürünlerin fiyatları, yeni nesil cep telefonları vb. konularda bilgi edinebilecekler. İlerleyen günlerde bankacılık işlemleri, hisse senedi fiyatları vb. konularda bilgiler de devreye girecek. Şu anda telefon üzerinden alınan bilgiler için sadece görüşme ücreti alınıyor ancak ilerki günlerde oluşturulacak WAP forumu ile ucuzlaması planlanıyor.

Şu anda piyasada Ericsson'un R320s, MC218, Nokia 7110 ve Alcatel One Touch View modelleri WAP desteği verebiliyor. Ancak üreticilerin gelecek yıldan itibaren WAP desteği olmayan telefon üretmeyeceği belirtiliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır