kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avrupa bizim ligimiz
Avrupa Ligi'nde H Grubu'nda rakiplerini yenen Efes Pilsen ve Ülker, ilk iki sırayı ele geçirdi ve ilk dört için avantaj sağladı. E Grubu'nda ise Tofaş 5. sıraya düştü

Efes liderliği sevdi
Basketbolda Avrupa Ligi'nde Türk takımlarının başarıları sürüyor. Geçen hafta üç maçı da galibiyetle kapatan ekiplerimiz, bu kez bir fire verdi. H Grubu'nda lider durumda bulunan Efes Pilsen, evinde İtalya'nın Varese Roosters takımını 84-74 yenerek zirvedeki yerini korurken rakibinin tur şansını da zora soktu. Efes Coach'u Ergin Ataman, "Hedefimiz grubu lider bitirip Final Four'a gitmek. Varese önünde özellikle Mulaömeroviç yıldızlaştı. Böyle oynarsak bizi evimizde kimse yenemez" şeklinde konuştu.

Ülker'in tadı acı geldi
Aynı grupta yer alan Ülker ise, Hırvatistan'ın Cibona Zagrep ekibini deplasmanda 81-64 gibi farklı bir skorla yenerek grupta ikinci sıraya yükseldi. Ülker, bu galibiyetle Murat Didin önderliğinde Avrupa Ligi'nde üst üste 6. galibiyetini alarak büyük bir çıkış gösterdi. Bu maçla birlikte ilk kez bir sezonda 4 deplasman galibiyeti alan turuncu-yeşilli ekip, aynı zamanda Avrupa Kupaları'nda ilk kez bu kadar farklı bir skor elde etti.

Tofaş son saniyede yıkıldı
E Grubu'ndaki temsilcimiz Tofaş ise Barcelona deplasmanında başarılı bir oyun sergilemesine rağmen son saniyede yediği üçlük ile maçı 68-65 kaybetti. Alba Berlin deplasmanda CSKA Moskova'yı yenince mavi-beyazlı ekip 5. sıraya indi. Bu arada gözler, gelecek hafta H Grubu'nda oynanacak Ülker-Efes maçına çevrildi. Efes Coach'u Ataman, bu maç için, "Biz Ülker'e göre daha rahatız. Onlara karşı oynayacağımız 2 maçtan birini kazanmak yeterli ama Ülker'in bizi geçmesi için ikisini de kazanmak zorunda" yorumunu yaptı.

UMUT GÜNEŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır