kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli: Ülkem de partim de kazandı
Apo zirvesinden sonra kendisine yöneltilen eleştirileri böyle yanıtladı ve sonucun ayrıntılı bir değerlendirmesini yaptı

ANKARA- MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, liderler zirvesinden çıkan karara tepki gösterip akın akın kendisine koşan partili milletvekili ve yöneticileri yatıştırmaya çalışırken, zirveden çıkan uzlaşmayı, "Umut verici gelişme" olarak yorumladı. MHP'nin kaybettiği iddialarına, "Önce ülkem sonra partim sonra biz" sloganına gönderme yaparak yanıt veren Bahçeli, "Ülkemiz de partimiz MHP de biz de kazançlı çıktık" diye konuştu.

Bahçeli, zirvede sadece kendisinin değil Başbakan Ecevit ve ANAP Lideri Yılmaz'ın da "geri adım" atmasıyla ortak noktada buluştuklarını anlattı. Bahçeli, zirve öncesi idama karşı çıkan Ecevit ve Yılmaz'ın zirvede, şartlı da olsa idamı kabul etmek zorunda kaldığını anlattı ve "MHP'nin idam konusundaki politikasında bir değişiklik yoktur" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, kamuoyunda ve tabanda zirve sonuçlarına tepkilerin doğal olduğuna işaret ederken, "Burada önemli olan hadiselerin sağlıklı yorumlanması, bunların halka iyi anlatılmasıdır. Çünkü aldığımız bu kararda ne partimizi ne ülkemizi zora sokacak en ufak bir husus yoktur. Ben rahatım siz de rahat olun. MHP'nin savunageldiği politikalarında hiçbir değişiklik yoktur" dedi.

ZİRVENİN KAZANÇLARI
Bahçeli, zirve sonuçlarının neden önemli olduğunu 5 noktada özetlerken, şu değerlendirmeleri yaptı:

1. Zirveden önce iki partinin genel başkanı idama karşıydı. Açıklama metnine dikkat ederseniz iki genel başkanın da idamı kabul ettiğini görürsünüz. Bizim savunduğumuz görüşü paylaştılar. Bu durum partimiz için kazançtır.

2. MHP'ye yıllardır içeride ve dışarıda önyargıyla yaklaşan çevrelere, özellikle Avrupa'ya, MHP'nin uluslararası anlaşmalara saygılı bir parti olduğu mesajı verilmiştir.

3. Türk yargısının bağımsızlığı, aldığı kararların AİHM'ce değiştirilemeyeceği vurgulanmıştır.

4. Her şeyden önce kalkınma, huzur ve barış için önemli hamleler yapan ülkemizde istikrar korunmuştur. Türkiye'de istikrarın bozulmasından medet uman çevrelerin hevesi kursağında bırakılmıştır.

5. Öcalan İmralı'da örgütünü istediği gibi yönetiyordu, gazetelere demeçler veriyordu. Şimdi bu fırsatı bulamayacak, şartları daha da ağırlaştırılacak.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır