kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
En iyi kararı aldık
atv Ana Haber'de Ali Kırca'nın sorularını yanıtlayan Başbakan Ecevit, zirvede büyük kaygı yaşamadığını ve kararı birlikte kutladıklarını söyledi

Başbakan Bülent Ecevit, Abdullah Öcalan'la ilgili idam dosyasının kaderinin belirlendiği zirveyi değerlendirirken, "Uzlaşma güçlüğü nedeniyle toplandı uzadı. Ama alınabilecek en iyi kararı aldık" dedi. Ecevit "Yılın İsmi" ödülünü aldıktan sonra atv Ana Haber'de Ali Kırca'nın sorularını yanıtladı:

Kırca: "Eyvah, bu zirveden bir sonuç çıkmayacak" dediğiniz an oldu mu?

Ecevit: Hayır, öyle kaygım olmadı.

Kırca: Karar metni kimin kaleminden çıktı?

Ecevit: Ortak bir metindi bu.

Kırca: Sayın Bahçeli hangi noktada ben bir düşüneyim dedi?

Ecevit: Düşüneyim değil, ama herhalde kendi başına düşünmek için veya arkadaşlarıyla görüşmek için... Ama dosyalarını masada bıraktı o bakımdan bir kaygı duymadım. Sayın Devlet Bahçeli, devlet sorumluluğu olan bir devlet adamı.

Kırca: Sayın Yılmaz'ın da katalizör, arabulucu görevi üstlendiği söylendi.

Ecevit: Evet, baş başa görüştüler.

Kırca: Siz Sayın Yılmaz'a nasıl geçtiğini sormadınız mı?

Ecevit: Sormadım.

Kırca: Sayın Yılmaz'la görüşmesinden sonra Sayın Bahçeli ikna olmuş muydu?

Ecevit: Evet, evet.

Kırca: O zaman Sayın Yılmaz ikna etti...

Ecevit: İşte artık ortak ikna...

Kırca: Metnin son paragrafı çok önemli. Bunun yazılmasında zorluk çekildi mi?

Ecevit: Dediğiniz gibi yaşamsal önem taşıyan bir paragraf. Öyle inanıyorum ki iki gün önce aldığımız karar, bu konuda alınabilecek kararların en iyisidir.

Kırca: MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici atv Kahvaltı Haberleri'nde MHP'nin tavrını net olarak koydu.

Ecevit: Sayın Şevket Bülent Yahnici'yi de kutlamak istiyorum. İtidalli ve makul düşünen bir insandır.

Kırca: Toplantı bittikten sonra kapalı kapılar açılmadan önce içeride birbirinizi kutladınız mı?

Ecevit: Evet tabii. Birbirimizi kutladık.

Kırca: Cumhurbaşkanlığı seçimi kriz olmadan uzlaşmayla aşılır mı?

Ecevit: Krizsiz çözülebilir.

Ecevit "Yılın İsmi" seçildi

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, atv Haber Merkezi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ankette "Yılın İsmi" seçildi. Siyasetçiler, gazeteciler, işadamları, sanatçılar ve akademisyenlerden oluşan 82 kişilik jüri tarafından "Yılın İsmi" seçilen Ecevit'e ödülü dün akşam atv ve SABAH Ankara Büroları'nda düzenlenen törenle verildi. Ecevit'e ödülü Yayın Grubu Başkanı Zafer Mutlu tarafından sunuldu. atv Haber Dairesi Başkanı Ali Kırca, Haber Koordinatörü Ayşenur Arslan ve SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Tayfun Devecioğlu'nun da hazır bulunduğu törenle ödülünü alan Ecevit, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti. Ecevit, "Bana bu ödülü veren büyük jüriye şükranlarımı sunuyorum. Bana verilen bu onura layık olmak için elimden gelen çabayı ömrüm boyunca göstereceğim" dedi. Canlı yayına "Yılın Olayı"nı temsilen Marmara Depremi faciasından sağ kurtulmayı başaran Yüksel ve Eser Er adlı baba-oğlu da katıldı.

BABA-OĞULA ARMAĞAN
Depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden eşi için Kızılay'ın "kefen parası" tahsil ettiği Yüksel Er ile oğlu Eser Er'e Başbakan Bülent Ecevit "hayatın tiktaklarını" simgeleyen birer saat ve şiir kitabı hediye etti. Baba oğulla canlı yayında kısa bir söyleşi de yapan Ecevit "Bugünü hatırlamaları için küçük bir hatıra vermek istiyorum. Bu küçük hatırayı takdim ediyorum. Her ikisine de ömür boyu mutluluklar, sağlıklar, başarılar diliyorum" diyerek Elele Büyüttük Sevgiyi isimli şiir kitabını imzalayarak verdi. Depremzede Yüksel Er Ecevit'in bu jesti üzerine "Biz de oğlumla beraber yaşama sarıldık ve elele büyüttük sevgiyi" dedi.

Depremzedeyi çadırdan çıkmaya çağıracak
BAŞBAKAN Ecevit, TRT 1 Televizyonu'nda "Ulusa Sesleniş" programına çıkacak ve Marmara ile Düzce depremlerinin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verecek. Ecevit, tarihi önümüzdeki günlerde kesinleşecek programda, depremzedelere, "Sizler için yapılan prefabrik konutlara bir an önce geçin" çağrısı yapacak. Ecevit, "Erkekler deprem bölgesinde kalıp işleriyle uğraşabilirler. Ama eşleriyle çocuklarını kamu kamplarına göndersinler. Çünkü buralarda eğitim imkanları deprem bölgesinden daha iyi" diyecek. Başbakan, devletin imkanlarının sınırlı olduğunu vurgulayarak depremzedelere verilmekte olan 100'er milyon lira yardımı ilelebet sürdürmelerinin mümkün olamayacağını da dile getirecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır