kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Olumlu görüntü!

Son yılların heyecanı en alt düzeyde olan Samsunspor-Trabzonspor maçını seyrettik. Her iki takımın da ligde bulundukları durum anlaşılan o ki, taraftarların maça gereken önemi vermemesinin en büyük nedeni olarak gösterilebilir.

Dünkü maçta deplasmanda oynamasına rağmen bordo-mavili takım Samsunspor'a oranla oyunda daha etkin olan takımdı. Savunmada Selim gerek rakip atakları önlerken, gerekse top kullanımında Trabzonspor'a geldiği günden bugüne kadar görmediğimiz bir performans sergiledi. Osman ve Okan da adam markajı ve ilk toplara zamanlamada olumlu görüntüler sergilediler.

İlk yarıda bordo-mavili takım oyunun belirli sürelerinde alan daraltarak yaptığı pres sonucu rakipten kaptığı toplarla daha becerikli olabilse kendisine gerekli golü bularak soyunma odasının yolunu tutardı. Orta alanda Erman topla buluştuğunda iyi paslar attı. Yalnız görülen o ki, halen kendine güveni yok.

Hami oynamalı!
Orhan bu alanda en fazla mücadele eden oyuncu. Yalnız dün bir kez daha gördük ki, orta alanda ofansif anlamda katkı yapabilen ve rakipten adam eksilterek arkadaşlarına olumlu toplar atan kaliteli bir orta saha oyuncusuna bordo-mavili takımın büyük gereksinimi var.

Trabzon'un bir başka sorunu; ileride oynayan Fatih ve Vugrinec'in vurdumduymaz görüntüleri. Bu iki oyuncu da top rakipteyken sadece seyretmekle yetiniyorlar. Rakibe en küçük bir baskı yok. Özellikle Fatih yıllardan beri sadece konuşuyor! Sahada varlığı ile yokluğu belli değil.

Gol pozisyonu yakalamakta zorluk çeken ya da girdiği gol pozisyonlarında beceri noksanlığı üst düzeyde olan bir takımda Hami gibi sonucu değiştirebilen ender yeteneklerden birisinin yeri saha dışı değil, saha içi olmalıdır.

Bu yüzden sayın Bulak böylesi yetenekli bir oyuncudan mutlak suretle yararlanmalıdır.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır