kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsada katrilyonluk rekorlara devam
Borsa iki gündür katrilyonluk işlem hacmiyle yükselerek rekor kırıyor. Endeks dün 19.322 puana kadar yükseldi

Borsa durmak bilmeden yükseliyor. Hisse senetleri dün ortalama yüzde 5.36 oranında değer kazandı. Endeks 19.110 puana kadar yükselerek, 20.000 sınırına doğru önemli bir adım daha attı. İşlem hacmi yine önceki günde olduğu gibi 1 katrilyonun üzerine çıktı. 1 milyar 870 milyon dolarlık hisse senedi el değiştirdi. Borsanın dünkü yükselişi sonucunda haftalık artışı yüzde 20'yi, yılbaşından beri değer kazancı da yüzde 25'i aştı.

Borsa, Liderler Zirvesi'nde Öcalan krizinin de aşılmasının ardından hız kazandı. Kâr realizasyonu amaçlı satışlar, hemen alıcılar tarafından karşılanıyor. Olumsuz bir haber beklentisinin olmaması, paranın yüksek faizin cazibesinden kurtulması borsanın düşmesine fırsat tanınmıyor. Özellikle fonlarla küçük yatırımcılardan piyasaya para soktuğunu belirten borsacılar, fiyatların geldiği seviyenin aşırı olduğu uyarısında da bulunuyorlar.

YABANCI GELMELİ
Uluslararası danışmanlık kuruluşu Salomon Smith Barney, son değerlendirmesinde, olumlu ekonomik beklentilerin de etkisiyle, yerli yatırımcıların endeksi yükselttiğini, bundan sonraki aşamanın ise yabancı yatırımcılar olduğunu vurguladı. Likidite sorununun çözülmesi ve yükselişin devam etmesi açısından, yabancı yatırımcının önemli olduğunun belirtildiği değerlendirmede, yabancı yatırımcının ise kısa ve orta vadede enflasyon ve diğer ekonomik gelişmelere bakarak yatırımda bulunacağı kaydedildi.

TERMİNAL İHALESİ
Bu arada İMKB, 50 adet yeni ekspres terminali 31 Aralık 2000'e kadar kullanılmak üzere geçici olarak aracı kurumlara tahsis edeceğini açıkladı. Aracı kurumlar en çok 5 terminal için teklif verebilecek. Aylık kullanım ücreti ise 400 milyon lira olacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır