kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avrupa Birliği'ne adım adım yaklaşılıyor
TÜSİAD tarafından hazırlanan bir diğer çalışma "Avrupa Birliği'ne Tam Üyeliğe Doğru:

Siyasi Kıstaslar ve Uyum Süreci" başlığını taşıyor. Aralık 1999'da yapılan AB Konseyi Helsinki Zirvesi'nde Türkiye'nin aday ülke ilan edilmesinden sonra müzakerelere başlamanın ön koşulunun Kopenhag kriterlerini yerine getirmek olduğu ifade edilen raporda, bu kriterleri ne anlama geldiği irdeleniyor.

Çalışmanın birinci bölümünde, Kopenhag kıstaslarıyla ilgili raporların değerlendirilmeleriyle TÜSİAD'ın siyasi reform çalışmaları arasında bir karşılaştırma yapılıyor. İkinci bölümde ise; ekonomik kıstaslar temelinde AB'ye katılım stratejisi ve uyum süreciyle ilgili bilgiler verilerek bu alanda TÜSİAD'ın yaptığı çalışmalara yer veriliyor.

AB'nin Ekonomik ve Parasal Birlik Politikası'na uyum sağlama temellerinin ise IMF, stand-by anlaşmasıyla atıldığı belirtilen çalışmada, stand-by anlaşmasının neler getireceği şöyle anlatılıyor:

"Anlaşma ile tarım ve mali sektörde reform yapılması, kamu açıklarının azaltılması, özelleştirilmeye hız verilmesi hedefleniyor. Uygulanmaya başlanan üç yıllık istikrar programı ise uluslararası piyasada güvenilirliğin artması için çok önemlidir. AB adaylığı sürecinde, siyasi ve ekonomik reformlar karşılıklı etkileşim içinde Türkiye'nin küresel düzendeki konumunu yukarılara taşıyacaktır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır