kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Siyasi Partiler Kanunu değişmeli'
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Cumhurbaşkanlığı meselesinin bir an önce çözülmesini istedi.

Sakıp Sabancı, TÜSİAD'ın 30. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, önünüzdeki dönemde Cumhurbaşkanlığı seçiminin gündemde bulunduğuna işaret ederek, daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Sabancı, ''Soruyorum liderlerimize, ne gereği var geçmişi gündeme getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı işini bitirip, doğru dürüst bir reçete gündeme getirip, 'geçti-bitti' demiyoruz. Ölümüne, gece gündüz çalışan, Türkiye için mecnun oğlu mecnun çalışan bir Cumhurbaşkanımız var'' dedi. Sakıp Sabancı, gündemdeki bölücübaşının idam edilmesi olayına da işaret ederek, ''Allah göstermesin yine istikrarsızlık borusu çalar mı korkusu vardı. Uyumlu ortaklık iyi bir reçete verdi, bu meselede yeni bir istikrarsızlık borusu çalmadı'' diye konuştu.

OYLAMAYI BEKLEMEDİ
İkinci önemli konunun özelleştirme olduğunu vurgulayan Sabancı "Mutluluk penceresinin açılması olan özelleştirmede geç kalmışız. Burada Parlamento'da çoğunluğu olan üç liderden beklentimiz bir an önce özelleştirme şarteline basmalarıdır" dedi. Üçüncü önemli konunun Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilmesi, dördüncü önemli konunu da Seçim Kanunu'nun değiştirilmesi olduğunu vurgulayan Sakıp Sabancı, "Amaç istikrarlı ve devamlı hükümetleri ve güçlü muhalefetleri oluşturmaktır. Koşullar herkes için değişecektir. Birileri gaza birileri frene basıyor, biz de ülke olarak zaman kaybediyoruz" dedi. Sabancı, Türkiye'nin itibarının yükseldiğini, borsanın kişnediğini belirtti. Sakıp Sabancı, konuşmasının ardından, Çörtük'ün itirazının oylanmasını beklemeden Genel Kurul'dan ayrıldı.

İşadamı Hüseyin Bayraktar da, bölücübaşının idamı konusunda hükümeti oluşturan liderlerin aldığı kararı övdü ve ''Hükümetimizin bu akılcı girişimini alkışlamak istiyorum'' dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır