kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cumhurbaşkanı Demirel'in 'Aile Fotoğrafı'nda da vardı
Sağlık sektöründen bankacılığa bir çok sektörde faaliyet gösteren Bayındır Holding'in patronu Çörtük, Demirel'e yakınlığı ile biliniyordu

Bir grup arkadaşıyla kurduğu inşaat şirketini bugün sağlıktan bankacılığa kadar birçok sektörde faaliyet gösteren holdinge dönüştüren Kamuran Çörtük, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yakınlığıyla biliniyor. Demirel, kamuoyunda büyük yankı uyandıran "Aile Fotoğrafı"nda da yer alan Çörtük'ün, Romanya ve Pakistan'daki yatırımlarının açılışı için birçok kez bu iki ülkeye gitti. Kamuran Çörtük, Demirel'in kayınbiraderi Ali Şener ile İstanbul'daki Tatilya Eğlence Merkezi'nde ortaklık yaptı.

"GÜÇ SİMSARI" İDDİASI
Çörtük, 1998 yılının Kasım ayında, Korkmaz Yiğit'in Kanal 6 televizyonunda Türkbank'ın özelleştirilmesi ihalesi ile ilgili yaptığı açıklamalarda yeniden gündeme gelmişti. Yiğit, güç simsarlığı yapmakla suçladığı Kamuran Çörtük'ün, dönemin başbakanı Mesut Yılmaz ile çok yakın olduğunu, bu nedenle kendisine Türkbank ihalesini kazanması için "garanti verdiğini" iddia etmişti. Yiğit, açıklamalarında, Çörtük'ün ihaleyi kendisine kazandırma karşılığında bir televizyon kanalını almak istediğini öne sürmüş ve bu kanalı Çörtük'e devrettiğini beyan etmişti. Bu açıklamaların ardından Çörtük, 7 büyük gazeteye tam sayfa ilan vererek suçlamaları reddetmişti. Çörtük, Korkmaz Yiğit'in, DTP eski milletvekili Cefi Kamhi aracılığıyla kendisine Türkbank'ta ortaklık teklif ettiğini, ancak kendisinin bu teklifi kabul etmediğini açıkladı. Yiğit'in, ihaleye giren herkese gittiğini öne süren Çörtük, "Hayır" yanıtı sonrasında bazı müteahhitlik işleri ve Kanal E'de ortaklık gibi tekliflerle kendisine geldiğini de belirtti.

Korkmaz Yiğit davasında tanık sıfatıyla iki kez dinlenen Çörtük, açıklamaları nedeniyle Korkmaz Yiğit aleyhinde manevi tazminat davası açtı. Çörtük, bu davayı geçen yılın son aylarında kazandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır