kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Program şimdilik iyi çalışıyor
IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ekonomik programının şu ana kadar iyi gittiğini belirtti

IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Türkiye'nin ekonomik program modelinin, döviz kuruna dayalı olarak faiz oranlarının indirilmesi ile mali açıdan daha çok taşınabilir bir bütçeyi amaçladığını ve şimdiye kadar çok iyi çalıştığını ifade etti.

Fischer, IMF'de, 1999 yılı değerlendirmesi ve 2000 yılı beklentilerine ilişkin Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ekonomisindeki gelişmelere de kısaca değindi. 1999 yıl sonu enflasyonuna da değinen Stanley Fischer, enerji, petrol fiyatlarındaki artış ve kısmen de hızlandırılan develüasyon oranı nedeniyle, Aralık ayındaki enflasyonun beklenenin biraz üzerinde çıktığını tahmin ettiğini söyledi. Fischer, Kasım ve Aralık aylarında, 2000 yılına uygun bir döviz kuru değeriyle başlamak için develüasyonun hızlandırıldığını kaydetti.

2000 enflasyonu
Fischer, 2000 yılı sonunda yüzde 25'e düşürülmesi hedeflenen enflasyon için de, 12 ay önceden Ocak ayında birşey söylemenin erken olacağını belirtti.

Fischer, Türkiye'nin en önemli sorunu olan mali durumunun düzeltilebilmesi için, taahhütlerin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır