kapat

15.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Global olacaklar
Sanayiciler, hükümetin hedeflerini desteklerken, borsayı daha fazla kullanacakları ve yabancı ortaklıklara gidecekleri mesajını verdi

TÜSİAD'ın 30. Genel Kurulu'nda sanayiciler, hükümetin hedeflerine tam destek verdiler. Genel Kurul'a katılan sanayicilere, 'Şirketlerinde bütçe öngörülerini, halka açılma stratejilerini, internete taşıdıklarını işlerini, yabancı evliliklere ilişkin görüşlerini, AB sürecini' sorduk. Genel olarak hemen hemen tümü yabancı evliliklere sıcak bakarken, global olmadan rekabet şanslarının az olduğunun altını çizdiler. Ayrıca halka açılarak büyüme ve kurumsal kimlik kazanmanın önemi vurgulayan stratejiler, internet sektöründeki gelişmeleri hayranlıkla izlediklerini ve bilişim sektörüne ilişkin yatırım yaptıklarını belirttiler.

HEDEFLER TAM UYUM
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Bülent Eczacıbaşı, özel sektörün hükümetin hedefleri dışında fiyat artışının yapabileceğini sanmadığını ithalat kapısının açık olduğunu söyledi. Eczacıbaşı, bu hükümetin hedefleri tuturacağına inandıklarını ve buna göre hareket edeceklerini açıkladı. Eczacıbaşı, sanayide kapasite kullanım oranlarının düşük olması nedeniyle büyümenin enflasyonist baskı yaratmayacağını ifade etti. Bülent Eczacıbaşı grup olarak yabancı şirketlerle evlilikleri sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton da şirket evliliklerini çok inandıklarını ve Türkiye'ye teknoloji getirebilecek yabancı firmalarla evliliklerin gündeme gelebileceğini söyledi. İshak Alaton enerji alanında yatırımlarının süreceğini önümüzdeki dönem içerisinde bu alana 600 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını söyledi. Alaton, bu yatırım borsa ve kredi yoluyla finanse edeceklerini ifade ederek ilk etapta enerji şirketi Altek'i halka açacaklarını sözlerine ekledi. Alaton, grup içerisinde internet alanında da yatırım yaptıklarını ancak hata yapmamak için bu konuda çok itinalı davrandıklarını belirtti.

HALKA AÇILMA
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, hükümetin hedeflerine inandıklarını ve 2000 bütçemizi buna göre yaptıklarını söyledi. Polat, global bir şirket olmadan ayakta kalınamayacağının altını çizdi. Polat, grup olarak önümüzdeki dönemde rüzgar enerjisine yatırım yapacaklarını da açıkladı. Polat, bu iş için ayrı bir şirket kuracaklarını ve bu alana kanalize olacaklarını söyledi. Adnan Polat, grup içerisinde bütün bayilerini on-line hale getirdiklerini söyledi.

ABD'Lİ ORTAK
Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bayraktar da, grup olarak hükümetin hedeflerine uygun bütçeleme yaptıkları, bu hedeflere göre kendini ayarlayamayan grupların iki yakasının biraraya gelmeyeceğini söyledi. Bayraktar, global şirket olmanın önemine dikkat çekerek, ABD'li bir şirketle evlilik yapacaklarını açıkladı.

TÜSİAD eski Başkanı Halis Komili de hükümetin hedefinin doğru olduğunu ancak yüzde 25 hedefinin tutturulmasının zor olduğunu söyledi. Komili, fiyatlardaki artışın kamuya bağlı olduğunu ifade ederek, kararlar böyle sürerse fiyat artışları da yavaş olacaktır diye konuştu.

Cüneyt TOROS- Esen PİŞİRİCİ-Açıl SEZEN.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır