kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ŞELALE KADAK

Beymen kadınına WW

Beymen ile Bilsar'ın ortak çalışması yakında Türkiye'yi yeni bir markayla daha tanıştıracak. WW. Markayı Beymen'e danışmanlık yapan yabancı bir şirket yaratmış. Beymen Business adıyla gömlek üreten Bil's gömleğin yaratıcısı Bilsar ise bir kadın koleksiyonu olacak olan WW'nun koleksiyonunu üretecek. Türk alfabesinde yer almayan bir harfden oluşması bir dezavantaj gibi görünse de WW akılda yer edecek bir isme benziyor.

Üretiminin yüzde 80'ini ihraç eden Bilsar ise, Bil's gömlekleriyle yakaladığı kaliteyi yeni bir konsepte taşıma kararını verdi. Bilsar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal ve ekibi şu günlerde Türkiye'de henüz olmayan yeni bir mağazacılık anlayışı için yoğun bir çalışmanın içinde. Bir yandan Beymen'e kadın koleksiyonu hazırlamak için kolları sıvayan Bilsar, yakında Nişantaşı'ndaki mağazada da Bil's markası altında konsept ürünler satmaya başlayacak.

Paris'teki Collecte ya da Milano'daki Corse Como'yu bilenler Bilsar'ın Türkiye'ye taşıyacağı yeni konsepti çok daha iyi anlayabilir. Yüksek sosyetinin ve seçkinlerin çok yakından tanıdığı bu isimler, bir üründen ziyade yaşam tarzının satıldığı yerler. Bir kulüp havasındalar ve gittiğinizde illa da birşey satın almanız gerekmiyor. Müzik CD'lerine ya da başka yerlerde bulamayacağınız moda kitaplarına bakıp, bir kahve içmek için de uğrayabileceksiniz. Konsept ürünler ise başka yerlerde bulunmayacak kadar az sayıda ve özel olacak. Selman Bilal, Türkiye'nin ilk moda kitaplığını da bu mağazada hizmete sokacak.

Tüm dünyayı şu günlerde saran yeni bir pazarlama anlaşıyı var. One to One yani bire bir pazarlama konsepti. Aradaki aracıların ortadan kaldırılarak doğrudan üreticinin son tüketiciye ulaştığı bire bir pazarlama Bilsar'ın yeni kâr merkezi. İnternet'ten tüm dünyaya Türkiye'den moda satacak kadar iddialılar.

Şimdiden ünlü modacı Davide Terrano'ya 10 modellik bir koleksiyon hazırlatan Bilsar, bu koleksiyonu da Nişantaşı'ndaki yeni mağazada sergileyecek. Bu çok özel mağaza ise Mart'ta açılacak.

Çorum'da yılda 1 milyon gömlek üretme kapasitesine sahip fabrikasında sürekli Amerikalı ve Avrupalı müşterilerini ağırlayan Selman Bilal'ın bir derdi var. O da havaalanı faaliyette olmadığı için Ankara'dan sonra fabrikaya otomobille gitmek. Geçen yıl iki otomobil tehlikeli Çorum yolunda parçalanmış. Bir Çorumlu olarak Bilal illada havalanının Çorum'da yapılmasını istemiyor. Gerek olmadığını düşünüyor. Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum'un tam ortasında yer alan ve kullanılmayan Merzifon'daki askeri havalanının neden kullanılmadığını ise hiç mi hiç anlamıyor.

Fiat'ın gizli projesi!
Aslında proje o kadar da gizli değil. Hâlâ gizliymiş gibi sunulmasının sebebi, Mustafa Koç'un yeni modelle ilgili bir konuşmasının duyulmasına rağmen, Tofaş Murahhas Azası Jan Nahum'un yeni projeyle ilgili hala bir açıklama yapmamış olmasından kaynaklanıyor.

Scudino adı Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında 2002 yılında üretimine geçilecek olan yeni bir modelin adı. Yeni aracın tasarım çalışmaları Tofaş ve ortağı Fiat tarafından şu günlerde yapılıyor. Yılda 250 bin adet otomobil üretme kapasitesine sahip olan fabrikada geçen yıl 65 bin civarında otomobil üretebildi. Yani kapasitesinin büyük bir kısmı boş durdu. Şimdi Scudino ile bu kapasite doldurulacak. Yeni araç daha çok ticari bir model. Renault'nun Kangoo'su ya da Citroen'in Berlingo'suna benzediği belirtiliyor. Grafik Servisi'nden Senmez Karakurt'un Scudino'nun tahmini çizimini görüyorsunuz. Tofaş Fiat, Scudino'dan yılda 80 bin adet üretilmesi ve bunun 70 binin de ihraç edilmesini planlıyor. Yeni projeyle ilgili gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır