kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'ten jest
DSP lideri, MİT'in "Apo" raporunu Bahçeli'ye gönderdi. İki lider bayramda bu raporu inceledi

BAŞBAKAN Ecevit, kritik zirve öncesi jest yaparak, istihbarat birimlerince "Abdullah Öcalan" ve "bölücü terör" hakkında hazırlanan MİT'in "Gizli" damgalı raporlarını MHP lideri Bahçeli'ye gönderdi. İki lider bayramın son günü bu rapor üzerinde çalışarak, Çarşamba günkü zirveye hazırlandılar.

Ecevit, ayrıca zirve öncesi Bahçeli'yi ikna için Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'le çeşitli yollar deniyor. Ecevit'in bu çerçevede, zirve öncesi Yılmaz'ı telefonla arayarak görüşlerini soracağı bildirildi.

HADEP'TEN MEKTUP
Bu arada HADEP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir, Başbakan Bülent Ecevit, MHP lideri Devlet Bahçeli ve ANAP lideri Mesut Yılmaz ile FP ve DYP genel başkanlarına birer mektup gönderdi. Demir, Başbakan Ecevit'e gönderdiği mektupta, bu Hükümet döneminde, çatışma ortamının sona ermiş olmasının, 65 milyon insanı sevince boğduğunu, bu sevincin kalıcı olması için hükümetin tarihi sorumluluğunun büyük ve anlamlı olduğunu belirtti.

Demir, Öcalan'ın idamı konusunda "Hiç kimsenin, yanlış bir kararla, ülkenin, iç barışı sağlama yolunda kat ettiği aşamayı sekteye uğratmaya, Avrupa ile ilişkileri darbelemeye, siyasi ve ekonomik istikrarı bozmaya hakkı yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit ve ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın "sağduyulu ve ileri görüşlü yaklaşımlarının umut verici olduğunu" kaydeden Demir, şöyle devam etti:

FP VE DYP'YE ELEŞTİRİ
"MHP'nin de bu tarihi karar anı karşısında diğer hükümet ortakları gibi sağduyulu bir yaklaşım sergilemesi gerekmektedir. FP'nin yaklaşımı da her türlü halk ve ülke kaygılarının dışında gözükmektedir. Kendilerine dokunulduğunda insan hakları ve demokrasi çığlıkları atan bu partinin, oy hesaplarıyla ülkemizi bir uçurumun eşiğine sürükleme çabaları kabul edilemez. DYP'nin ise kendini sadece çıkar gruplarının haklarını korumakla yükümlü görmesi, idamın infazı konusunda fütursuz bir tavrı izlemesine yol açarak, dar, kişisel ve grupsal yaklaşımla Türkiye'yi her türlü maceraya sürüklemeye müsait bir görüntü sergilemektedir."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır