kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fatma'nın dramı
Avustralya'da uyuşturucu bağımlısı olan 22 yaşındaki Fatma Ateş, bu zehirden kurtulabilmek için memleketine geldi. Ancak Fatma'nın genç bedeni bu savaşı kazanamadı...

Avustralya'da küçük yaşlarda uyuşturucu kullanmaya başlayan 22 yaşındaki Fatma Ateş, bağımlısı olduğu bu zehirden kurtulabilmek için üç hafta önce Türkiye'ye geldi. Tedavi olmak için annesiyle birlikte gelen ve memleketi olan Çorum'a yerleşen Fatma Ateş, aşırı dozda uyuşturucu aldığı için evde baygınlık geçirdi. Durumu kötüleşen Ateş, yakınları tarafından Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bayram arifesi hastanenin Acil Servisi'ne yatırılan genç kadın, doktorların müdahale etmesi üzerine bilinci yerine geldi.

KRİZE GİRDİ
Fatma Ateş, gecenin ilerleyen saatlerinde ise bağımlısı olduğu uyuşturucuyu bulamadığı için yeniden kriz geçirmeye başladı. Halsizlik ve baygınlık geçirdiğini gören yakınları, genç kızın başka bir hastaneye gönderilmesi için çıkış işlemlerini yaptırdı.

Fatma Ateş, Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürülmek üzere bir ambulansa bindirildi. Ancak Ateş, yolda iyice fenalaştı. Bunun üzerine genç kadının yakınları, bulundukları yere en yakın olan Dışkapı SSK Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Ambulanstan indirilen Fatma Ateş'in, burada yapılan ilk müdahalede ölmüş olduğu anlaşıldı.

EVLİLİĞİNİ DE ZEHİR YIKTI
Tedavi olmak için geldiği vatanında bağımlısı olduğu uyuşturucuya genç yaşta yenik düşüp hayata gözlerini yuman Fatma Ateş'in yakınları sinir krizleri geçirdi. Genç kadının annesi ise kızı Fatma'nın, Avustralya'da bir yıl önce sevdiği gençle evlendiğini ama uyuşturucu yüzünden ayrı yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. Küçük yaşlarda başladığı uyuşturucuya yenik düşen Fatma Ateş'in ceseti, Ankara Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Savcılık genç kadının ölüm nedenenin burada ceset üzerinde yapılacak otopsiden sonra belirleneceğini bildirdi.

SABAH HABER AJANSI


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır