kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Patrikhane'den bayram ziyafeti
Fener Rum Patrikhanesi, dün Darülaceze'de bayram yemeği verdi. Patrik Bartholomeos, 'Sevinçler paylaşılınca büyür' dedi

Bünyesİnde cami kilise ve havranın yan yana bulunmasıyla özel bir konuma sahip Darülaceze Kurumu, dün güzel bir olay yaşadı. Darülaceze'deki yaşlı, hasta ve kimsesizler, Fener Rum Patrikliği'nin verdiği bayram yemeğiyle bayram sevincine ortak oldu.

PATRİK'TEN KARANFİL
Bütün masrafları Patrikhane tarafından karşılanan bayram yemeğine Fener Rum Patriği I. Bartholomeos kırmızı karanfillerle geldi. Darülaceze Müdür Yardımcısı Bülent Durgun ve cami İmamı Saffet Kılıç ile hasta ve yaşlıların bayramlarını kutlayan Patrik Bartholomeos, kurum çalışanları ile yemek yedi. Bartholomeos, Durgun ve Kılıç'a birer kravat hediye etti.

I. Bartholomeos, yemek vesilesiyle bütün Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı. 17 Ağustos depreminin ardından bölgedeki mağdur insanlara yardım eli uzattıklarını, özellikle Kocaeli Üniversitesi'ne maddi yardımda bulunduklarını dile getiren Bartholomeos, "Biz bu memleketin çocukları olarak depremde mağdur kalan kardeşlerimize diğer Türk vatandaşlarıyla birlikte sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. 3 bin 700 kişiye verdiğimiz iftar yemeğinin ardından bayram vesilesiyle bayram yemeği vermek istedik" dedi.

Darülaceze sakinlerinin Müslüman olduğunu, ancak kendilerinin ırk dil ve din ayrımı yapmaksızın ülke insanlarına sahip çıktığını kaydeden Bartholomeos, "Bizler aynı memleketin insanlarıyız. İnanıyoruz ki, acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça büyür. Biz Darülaceze'yi bir ibadethane gibi görüyoruz" dedi.

RECAİ KÖMÜR (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır