kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tunceli'de hain saldırı: 6 asker şehit
TUNCELİ'DE bir grup eski PKK'lının yasadışı TİKKO örgütü ile eylem birliği yapma kararının öğrenilmesinden sonra başlatılan operasyonda 20 terörist öldürüldü. Operasyonda 6 asker şehit oldu.

PKK'nın Merkez Komite üyeliğinin yanı sıra sözde Dersim eyalet sorumluluğunu yapan "İsa" kod adlı Orhan İlbay ile "Kazım" kod adlı Hamili Yıldırım'ın bölücü örgütten ihraç edilmesinin ardından 100 kişilik bir grup, TİKKO ile eylem birliği kararı aldı. Eski PKK'lılar ile TİKKO mensubu 30 teröristin Ovacık ilçesine bağlı Yenikonak köyü yakınlarında eylem hazırlığı içinde olduğunun belirlenmesi üzerine Bölge Jandarma Komutanlığı ve 4. Komando Tugayı'na bağlı birlikler önceki gün saat 17.00'den itibaren hava destekli operasyona başladı. Çıkan çatışmada, Binbaşı Bülent Yavuz, Yüzbaşı Ercan Solak, Uzman Çavuş Asım Gökmen ve Uzman Onbaşılar Mustafa Günay, Abdullah Köse ile Gökçan Özkaya şehit oldu, 4 asker de yaralandı. 20 terörist de silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

ORGENERAL KILIÇ BÖLGEDE
Bu arada operasyon bölgesine indirme yapan ve içerisinde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bıyık'ın da bulunduğu Sikorsky tipi bir helikopterin 7-8 metre yüksekteyken isabet alarak düştüğü ileri sürüldü. Tuğgeneral Bıyık ile 5 askerin yaralandığı iddia edilen olay, yetkili makamlarca doğrulanmadı. Halen devam eden operasyonları yerinde idare etmek üzere 3. Ordu Komutanı Orgeneral Tuncer Kılıç ile 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Köksal Karabay'ın da Tunceli'ye gittiği bildirildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır