kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özel davetlerin yeni 'Bal Mahmut'u
Sosyete sonunda kendine yeni bir "Bal Mahmut" buldu.. Suat Candemir, bazen birkaç bin dolar, bazen hediye lüks bir jeep karşılığında sosyete gecelerine neşe katıyor

AdI Suat Candemir... O ne sahneye ne de televizyona çıkıyor ancak, her toplu eğlencenin, her özel günün en aranan ismleri arasında yeralıyor. Candemir'i bu kadar ünlü ve aranan yapan şey tatlı dili, esprileri ve fıkraları.

Arkadaş sohbetlerinde takdir edilen Candemir, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde, onun tüm davetlerinde yayında yer almış. Ve böylece, ünlü politikacıların ve zengin işadamlarının özel yemek ve davetlerinin aranan adamı Candemir'in şöhreti kısa sürede çevreye yayılmış. Gizli mizah ustasının en büyük özeliği Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz gibi isimlerin taklitlerini en iyi şekilde, onların önünde icra etmesi.

HUYSUZ VİRJİN PES ETTİ!
"Yeni Bal Mahmut" olarak değerlendirilen gizli şovmen Candemir, bulunduğu ortama göre mizah tarzını yaratıyor, doğaçlama espri ve fıkralarıyla dikkat çekiyor. Suat Candemir, davet edildiği özel yerlerde hiçbir sıkıntıya girmeden her şivede ardı ardına espri patlatabiliyor. Hazır cevaplığıyla ilgili bir anısı da ilginç; Candemir bir gece dostları ile Huysuz Virjin'in sahne aldığı Günay Restoran'a giriyor. Huysuz Virjin programında ona laf atıyor ve sahneye davet ediyor. Ancak bu girişiminin altından kalkamıyor çünkü Candemir'in cevaplarının altından kalıyor.

Suat Candemir'in yakın dostları arasında Oğuz Çarmıklı, Mehmet Nazif Günal, Bekir Okan, Sakıp Sabancı, Kamil Yazıcı, Halis Toprak, Muharrem Eskiyapan, Mahmut Ceylan, Emin Cankurtaran, Şadan Kalkavan, Tevfik Yamantürk, Gündüz Kaptanoğlu başta olmak üzere çok sayıda işadamı var.

EKMEK ELDEN SU..
Eşiyle evlenebilmek için bir dönem Perşembe Pazarı'nda demircilik yapan Suat Candemir'in sürekli bir işi yok. Ancak geçim sıkıntısı çekmiyor. En iyi şekilde yaşıyor, en pahalı yerlerden giyiniyor. En lüks restoran ve gece kulüplerinde geziyor. Bunu zengin işadamı dostları sayesinde sağlıyor. Güldürü ustası, ne almak istiyorsa liste çıkartıp dostlarına gönderiyor ve isteği hemen karşılanıyor. Bu ihtiyaç üç beş bin dolar da olabililiyor, lüks jeep ya da bir Amerika seyahati de. Candemir, o kadar çok seviliyor ki bazı dostlarına ihtiyaç listesi göndermediği zaman "Bana dangın mısın?" diye alınıp soranlar bile oluyor.

Yeni Bal Mahmut'tan BiR fıkra
Kendisi de Rizeli olan Suat Candemir'den bir Laz fıkrası:

"Laz, geniş bir yolda alaca karanlıkta yürüyormuş. Önünde bir karaltı görmüş. Eğilip parmayığla bir parça alıp, ağzına götürmüş. Ve kendi kendine söylenmiş: Uyy, Allah'a şükür. İyi ki basmamışık meğerse b.k imiş"


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır