kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Telekom'un 2000 hedefleri
Türk Telekom, 2000 yılında abone sayısını 22 milyona çıkarmayı hedefliyor. Şirket 1999 yılı revize yatırım program ödeneği olan 260 trilyon 900 milyar lira ile 1999 sonunda, 18 milyon 59 bin 500 aboneye ulaştı. Şirketin 1999 abone yoğunluğu da yüzde 28 dolayında oldu. Türk Telekom 2000 yılı sonunda, otomatik telefon santral kapasitesini 22 milyon hatta, fiber optik kablo uzunluğunu 77 bin kilometreye, abone sayısını 22 milyona ve telefon abone yoğunluğunu da yüzde 30'a yükseltmeyi amaçlıyor. Kablo-TV yatırımlarına devam edecek olan Türk Telekom'un, Kablo-TV abone sayısının da bir milyon 500 bine ulaşması bekleniyor. TTnet abone sayısının da 2000 yılı sonunda 6 bin olması planlanıyor.

'Tek problem enflasyon'
TarIm ve Köyişleri Bakanı Hüsünü Yusuf Gökalp, Türkiye'nin birinci probleminin ekonomi olduğunu belirterek, "paradan para kazanma devri kapandı" dedi.

Bir ülkenin ekonomik bağımsızlığı olmazsa, ülke dışında ciddiye alınmayacağını belirten, Bakan Gökalp, şunları söyledi:

"Türkiye'nin birinci problemi, ekonomidir. Bu sorun çözüldüğü zaman sağlık problemi de, eğitim problemi de ve diğer problemleri de çözülür. Tüm mücadelemiz 2000'li yılların gerektirdiği, şekilde ekonomik duruma gelmektir. Genç nüfusa işverip kalkındırmaz, üretim yapmazsak, borç para alarak bu ülkenin ileriye gitmesi imkânsızdır. Bizim ekonomide aldığımız radikal tedbirlerle, paradan para kazanma devri kapanmıştır."

Müzik piyasası krizde
Ekonomİk kriz ve ardından yaşanan deprem felaketi, yerli kaset ve CD player satışlarında önemli düşüşlere neden oldu. Geçen yıl çıkartmayı düşündükleri kasetleri ve piyasaya lanse etmeyi planladıkları isimleri çıkartmayan firma yöneticileri, korsan satışlardan da şikayetçi olduklarını belirttiler. 1998 yılında 55 milyon dolaylarında olan yerli kaset ve CD player bandrolü sayısının, 1999 yılında yalnızca 46 milyonda kaldığı bildirildi

Hummer'ın sivil modeli Humvee geliyor
GM firması, askeri amaçla üretilen Hummer arazi jeeplerinin, daha küçük ve sivil modelini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Hummer'ın yeni modelinin daha küçük olmasına rağmen, orjinal Hummer'ın tüm özelliklerini taşıyor. Humvee olarak da bilinen ve 'Yüksek Hareketli Çok Amaçlı Dört Çeker Araç' kelimelerinin baş harflerinden oluşan jeeplerinin fiyatlarının 68 bin ile 86 bin dolar arasında olduğu belirtiliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır