kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
CNN'e yeni patron
DünyanIn en büyük internet hizmeti sağlayan firması America Online (AOL), yine dünyanın en büyük medya firması Time Warner'ı satın alacağını açıkladı.

İki şirketten yapılan ortak açıklamada, dünyanın en büyük medya grubunu oluşturacak evlilik çerçevesinde AOL, hisse senedi bazında, Time Warner firmasını 190 milyar dolara satın alacak. CNN televizyonunun da sahibi olan yeni grup, dergiden, sinemaya ve internet medya sistemine kadar tüm medya alanlarında faaliyet gösterecek. AOL Time Warner adını alacak yeni grubun borsa değeri 360 milyar dolar olacağı belirtiliyor. Yeni grubun yönetim kurulu başkanlığını, AOL'nin başkanı Steve Case yaparken, genel müdürlük görevini ise Time Warner yönetim kurulu başkanı Gerald Levin yürütecek. Medyadaki dev şirket evliliğinin, ABD'nin şu ana kadarki en büyük şirket evliliğini oluşturacağı ifade ediliyor.

GATES'İN İŞİ ZOR
AOL Time Warner adını alacak olan yeni şirketin iştirakleri ise saymakla bitmiyor. Aralarında halen Microsoft'a tekel davası açan Netscape, dünyanın en büyük haber kanalı CNN, halen tüm dünyada milyonlara varan kullanıcı sayısı ICQ, Holywood'un ünlü şirketi Warner Bros'un da bulunduğu geniş bir portföy AOL Time Warner şemsiyesi altında biraraya geliyor. 360 milyar dolarlık dev birleşme en çok Microsoft'un patronu Bill Gates'in aleyhine olacak.

Netscape ve Microsoft ürünü olan İnternet Explorer arasında süren savaşın, bir tarafının Time Warner'ı alarak daha da güçlendirmesi özellikle internet piyasasında Gates'in aleyhine oldu. Yeni kurulacak AOL Time Warner'in yüzde 55'i American Online, yüzde 45'i ise Time Warner tarafından oluşturulacak. Yeni kurulan şirketin yıllık gelirini 30 milyar doları bulacak.

İki şirketin birleşme haberi başta Wall Street olmak üzere tüm borsaları etkiledi. Dow Jones endeksi açılışta yüzde 1 değer kazandı. Avrupa borsaları da Wall Street'le birlikte yüksek açıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır