kapat

11.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kudüs nefes aldı
Üç dinin buluştuğu Kudüs'te yılbaşı gecesinde tarikatların toplu intiharları ya da terörist saldırılar bekleniyordu. Güvenlik önlemleri sayesinde beklenen olmadı ve Kudüs kurtuldu

İsrail'in başkenti Kudüs, üç büyük din olan Hıristiyanlık, Musevilik ve İslamiyet için kutsal kabul ediliyor. Üç dinin birleştiği bu kutsal şehrin sokaklarında aynı anda çan, ezan ve ağlama sesleri duyuluyor. Üç dine mensup binlerce kişi de, yeniyıla girerken buraya akın etti. İsrailli yetkililer, farklı tarikatlara bağlı milyonlarca kişinin gelmesiyle Kudüs'te şiddet olayları yaşanmasından endişe ediyordu.

Yeniyılın kana bulanmasını önlemek için İsrail polisi, olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Tarikat üyelerinin din uğruna toplu halde intihar etmesinden ya da bir diğer dine mensup kişilere terörist saldırılar düzenlemelerinden şüphelenildiği için şehrin çeşitli noktalarına 200'den fazla kamera yerleştirildi.

200 GÖZ TAKİPTE
Tapınakların, camilerin ve türbelerin girişlerine ve kilit noktalara yerleştirilen 200 kamerayla tüm ziyaretçiler yakından takip edildi. Kameraların kumanda odasında bulunan polisler, şüpheli gördükleri kişileri devriye ekiplerine bildirdi ve polis hemen gerekli incelemeyi yaptı. Alınan tedbirler ve dinlerin hoşgörüsüne sığınan insanlar sayesinde kan akmadı ve Kudüs yeniyıla olaysız girdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır