kapat

19.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ANAP sitesine saldırı
Bilgisayar korsanları, ANAP'ın web sitesine girerek kadın kollarının faaliyetlerini içeren sayfayı adeta "seks shop"a çevirdi

ANAP'ın Kadın Kolları'nın faaliyetlerini içeren web sayfasına bilgisayar korsanları tarafından önceki gece müdahale edildi. Sayfanın tam bir "seks shop" niteliğine dönüştürülmesini akşam saatlerinde farkeden ANAP'lı yöneticiler hemen seferber oldular. Partinin teknisyenleri tek tek evlerinden aranarak, en kısa zamanda web sayfasının iptal edilmesi ya da eski şekline dönüştürülmesi istendi. Partinin tüm bilgisayar teknisyenleri sayfanın değiştirilmesi için çaba harcarken, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Pehlivanoğlu konuyla ilgili olarak SABAH'a şu açıklamayı yaptı:

"ŞOKE OLDUM"
"Akşam saatlerinde olayı öğrenir öğrenmez, bilgisayar teknisyenlerini aradım. Çok büyük bir terbiyesizlik. Sayfayı evimde açıp baktığımda şok oldum" dedi.

Kadın Kolları'ndan sorumlu olan Selçuk Pehlivanoğlu, sayfanın en kısa zaman içinde düzeltileceğini belirtirken, bu sayfayı bu şekilde değiştirenlerin de en kısa zamanda tespit edilmesi için farklı teknisyenlere başvurduğunu söyledi.

ANAP Kadın Kolları sayfasını kimin değiştirdiği konusunda hiçbir tahminini bulunmadığını belirten Pehlivanoğlu, "Kınamanın dışında hukuki yollara başvuracağız. Bu işi kınamak ve düzeltmek yetmez" dedi. ANAP'ın web sitesinin şu anda Türkiye'nin en gelişmiş sitesi olduğunu anlatan Pehlivanoğlu, "Bir siyasi partinin çalışmalarının yer aldığı bir web sitesine bu şekilde bir konuyu yüklemek çok büyük saygısızlıktır" dedi.

ANAP Kadın Kollarından sorumlu Yardımcı Kuruluşlar Genel Başkan Yardımcısı Berna Türkili de, "Maalesef kirli siyaset yapma biçimi Internet sayfalarına kadar geliyor. Hiç olmazsa esprili birşeyler yapsalardı, bu çok çirkin bir davranış" dedi. Türkili, başka ülkelerde de web sayfalarına girilerek bu tür çirkin davranışların yapıldığına da dikkat çekerken şunları söyledi:

"BÜYÜK TERBİYESİZLİK"
"Benzeri bir durum İngiltere'de bir kampanyada yapılmış. Partinin stratejilerinin yerine başka partinin stratejileri yazılmış ve (Bizim stratejimiz yok. Öbür partiye oy verin) denmiş. Aslında böyle şeyler her yerde oluyor, ama önemli olan bizim ülkemizde bir partinin kadın kollarına yönelik yapılan bu saldırının seks üzerinden gerçekleştirilmesi. Bu çok çirkin ve büyük bir terbiyesizlik. Yaratıcılıktan da uzak. Birbirimizi bu kadar kolay gözden çıkarmamamız gerekir. Bize yapılmasını istemediğimiz bir davranışı, başkalarına yapmamamız gerekir. Biraz daha saygılı ve sevgili olmalıyız."

Elif ERGU


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır